Радници из Ирака стижу кући

Седамнаест држављана БиХ, који су били заточени у радничком кампу у курдском граду Ербилу (на слици), на сјеверу Ирака, допутовало је у Истанбул. Министарство иностраних послова БиХ саопштило је раније да је захваљујући разумијевању начелника општине Теслић Саве Касаповића и напорима конзуларног особља Генералног конзулата у Истанбулу, обезбијеђен аутобус компаније „Дринатранс” из Зворника, који ће […]

недеља, новембар 27, 2011 / 15:27

Седамнаест држављана БиХ, који су били заточени у радничком кампу у курдском граду Ербилу (на слици), на сјеверу Ирака, допутовало је у Истанбул.

Министарство иностраних послова БиХ саопштило је раније да је захваљујући разумијевању начелника општине Теслић Саве Касаповића и напорима конзуларног особља Генералног конзулата у Истанбулу, обезбијеђен аутобус компаније „Дринатранс” из Зворника, који ће ову групу превести из Истанбула у БиХ.

Наводи се да су сви у добром здраственом стању.

Министарство иностраних послова БиХ је, уз помоћ Међународне организације за миграције (ИОМ), помогао овој групи, која се у Ираку нашла у незавидној ситуацији због истицања виза, да се врате у БиХ.

Они су у Ербил доспјели посредством једне њемачке фирме. У групи је 10 Бошњака, шест Срба и један Хрват.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *