Радна група: Гранд трејд све ради по закону

Радна група која је требала да ријеши спор између предузећа Гранд Трејд и породице Вулић закључила да компанија радове изводи у складу са дозволом. Према закључцима радне групе која је именована од стране предсједника Владе РС, Жељке Цвијановић, а која је утврдила све чињенице у вези са имовинско-правним односима који се тичу спора између породице […]

четвртак, јун 27, 2013 / 17:11

Радна група која је требала да ријеши спор између предузећа Гранд Трејд и породице Вулић закључила да компанија радове изводи у складу са дозволом.

Према закључцима радне групе која је именована од стране предсједника Владе РС, Жељке Цвијановић, а која је утврдила све чињенице у вези са имовинско-правним односима који се тичу спора између породице Вулић и власника предузећа Гранд трејд, Миле Радишића, све грађевинске активности се изводе у складу са Законом.

Како је навела координаторка радне групе, министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, Сребренка Голић, од 10 . јуна поменута радна група је радила и интезивно одржавала састанке са породицом Вулић, тачније браћом Бранком и Жељком који су сувласници спорне половине дијела имовине која се налази у центру Бањалуке, тачније поред некадашњег “Пициног парка”.

Након бројних разговора и прегледавања комплетне документације, од доношења регулационог плана до доношења данашњих дозвола, закључена је информација коју су представници радне групе пренијели Влади РС која ју је у потпуности прихватила.

“Констатовано је да инвеститор Гранд трејд радове обавља и изводи у складу са правоснажном грађевинском дозволом издатом 3. маја 2012. године и коначном грађевинском дозволом од 12. априла 2013. коју је издало Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

Потребно је да Град Бањалука приступи по коначној грађевинској дозволи која је издата 30. априла 2013. а која се односи на одобрење изградње приступног пута привременог карактера лоцираног на земљишту у власништву Града Бањалука, а ради обезбјеђења привременог прилаза посједу и објектима породице Вулић са јавне градске саобраћајнице. Приједлог породице Вулић да се прилазни пут обезбиједи из постојеће улице Светозара Марковића и да се служност тог пута упише у земљишне књиге је неприхватљив, јер је у супротности са планским рјешењима из важећег регулационог плана који је усвојен 2006. године од стране одборника Градске скупштине јер је то супротно већ издатим грађевинским дозволама и није у складу са већ оствареним власничким правима које има предузеће Гранд трејд”, навела је министарка Голић, на данашњој конференцији за новинаре, одржаној у згради Владе РС, у Бањалуци.

"Породица Вулић може да, у складу са законом, почне поступак прибављања урбанистичко-техничке документације и формирања грађевинске парцеле потребне за добијање локацијских услова и грађевинске дозволе за изградњу предвиђеног објекта, лоцираног већим дјелу на земљишту у власништву те породице", појаснила је Голићева.

Она је изјавила да су Републичка грађевинско-урбанистичка инспекција и надлежна Инспекција заштите на раду задужене да континуирано прате извођење свих радова на том локалитету.

Инвеститору и породици Вулић, истакла је Голићева, препоручено је да међусобна питања и односе ријеше мирним путем.

Према њеним ријечима, све то је садржано у информацији радне групе, сачињеном на основу комплетног увида у случај, коју је прихватила Влада Српске.

Подсјећамо власник Гранд трејд, Миле Радишић је упутио опомену пред тужбу породици Вулић у којој тражи одштету у висини од шест милиона марака због стопирања градње стамбено пословног комплекса у центру града.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *