Радмановић: Полажемо наду у развој Српског Сарајева

Република Српска полаже посебну наду у развој Источног Сарајева, као важног дијела Српске, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић. Након данашњег разговора са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем, Радмановић је рекао новинарима да ће, колико то буде могуће, кроз разне контакте у институцијама БиХ и Влади Републике Српске настојати да помогне људима […]

среда, мај 22, 2013 / 14:56

Република Српска полаже посебну наду у развој Источног Сарајева, као важног дијела Српске, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

Након данашњег разговора са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем, Радмановић је рекао новинарима да ће, колико то буде могуће, кроз разне контакте у институцијама БиХ и Влади Републике Српске настојати да помогне људима који живе у овој локалној заједници.

Он је нагласио да је спреман да помогне свакоме колико то може и колико је то у његовој надлежности.

Говорећи о конкретним пројектима, он је навео да је са нивоа БиХ у Источном Сарајеву планирана изградња објекта за институције БиХ и ту се директно може помоћи.

Он је подсјетио да и неке друге институције, као што је Агенција за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, имају одређене планове на територији Источног Новог Сарајева, гдје се, такође, може помоћи.

Помогла би и Влада

Радмановић је истакао да је на овом подручју важнија помоћ Владе Републике Српске, од завршетка послова на подручју града, као што је зграда Скупштине града, до конкретне подршке која је већ обећана за спортску дворану, путеве, обданиште и друго у овој локалној заједници.

"На томе се ради. Упознат сам са свим и хоћу да помогнем", нагласио је Радмановић, додавши да је дошао у своју локалну заједницу у којој живи и да жели да јој помогне.

Он је рекао да је данас упознао једну младу екипу која је спремна да уложи све напоре и енергију да од овога простора направи један лијеп мали град.

На питање да ли ће разговарати и са осталим начелницима општина у саставу града Српско Сарајево, предсједавајући Предсједништва БиХ је рекао да начелници имају увијек прилику да разговарају с њим, али да неки то неће да раде и навео примјер претходног начелника ове општине Гојка Драшковића.

Једини СНСД начелник у Српском Сарајеву

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да је на данашњем састанку разговарано о животним темама које тиште грађане у Источном Сарајеву и овој локалној заједници, као и о начину повезивања општине са институцијама БиХ и Републике Српске.

"Причали смо о инфраструктурним пројектима, стању у области привреде, културе и спорта, здравственог сектора", рекао је Ћосић и додао да ће у сваком сектору кандидовати по неки пројекат према институцијама БиХ и Влади Републике Српске.

Он је нагласио да су разговарали и о проширењу постојеће зграде Дома здравља и најавио да ће ових дана бити потписан и споразум са општином Источна Илиџа у вези са тим која је заједно са општином Источно Ново Сарајево оснивач ове здравствене институције.

Ћосић је рекао да су од средстава кредитног задужења, које су јуче усвојили на сједници Скупштини општине, предвидјели 100.000 КМ за ту намјену, а сигуран је да ће у овом пројекту добити и подршку Владе Републике Српске.

Према његовим ријечима, на подручју општине постоје многи започети пројекти које треба завршити, као и нови које треба имплементирати да би град и општина добили обиљежје једне урбане средине.

Он је рекао да кредитно задужење од два милиона КМ неће покрити све дугове, већ дио оних дугова гдје се пријети тужбама. Ћосић је додао да је општина суочени са тужбама од 129 добављача, којима нису плаћене обавезе.

Ћосић се нада да ће у наредном буџету успјети испланирати та средства и да ће 2014. години исплатити све дугове у износу од око 1.420.000 КМ краткорочних обавеза и 2.100.000 КМ текућих дугорочних обавеза по основу кредита.0 КОМЕНТАРА

 1. И никог другог није имао тај алкохолисани павијан радмановић да посјети у ИС него само свог снсд прцопјевца ћосића??

 2. Valjda si prvo, ali kod tebe prvo nije prvo već sedmo, trebao da razgovaraš sa gradonačelnikom grada IS Samardžijom, pa onda sa načelnicima opština koje čine grad, Pale, Sokolac, IIlidža, pa tek onda I.N.SArajevo ,pa trnovo pa IS Grad. Izgleda ti ko tzv predsednik, BUM pa u Bileću a ko jebe trebinje što je centar regije. E zbog toga, i zbog takvih i ljudi i postupaka dolazimo u situaciju da se građani sa ovog prostora žele, a bogami i moraju samoorganizovati i reći, HVALA GOSPODO POLITIKANTI SAD IDE REGIONALNA PODJELA. Fala gospodu, ne misle svi političari kao vi politikanti, pa RS gledaju kao jedinstven i teritorijalni i ekonomski prostor pa će se sačuvati i republika i narod. Zaista mi nije, a niti će, biti jasno da već dolazite nekoliko puta u posjetu I.N.Srajevu a da samo 150 metara alje u Istočnu Ilidžu ne zelite. Tako gledate i istok i zapad RS, vi tako dijelite nedijeljeno, zavađate voljeno i uništavate ne uništivo, ne zbog vas SMRADOVA, jer mi građani imamo jedno zajedničko, GROBOVE POGINULIH BORACA , koji iz Krajine ginuše na Romaniji a sa Romanije u Hercegovini, a oni opet u Posavini. E zbog toga se treba boriti, zbog 12 beba, zbog majki koje sahraniše jedince, da bi ti OLOŠU dijelio RS. PAŠČE JEDNO.

 3. Uložite vi novac u fabrike, infrastrukturu, pogledajte samo KC Kasindo koda je ratna bolnica.On nastavlja politiku SNSD na zapostavljanju istočnog djela ljepšeg i boljeg entiteta.

 4. Има Српско Сарајево шансу, нажалост много паметних људи није ангажовано.
  Бјелица СДС, Ћосић СНСД, Делић ПДП, па шта?
  Сарадња господо, завршени су избори.
  Знам једну ствар, да није безочно опљачкана Еколошка партија данас би град имао развојни програм и ангажоване најбоље људе да тај програм проведу.

 5. Нажалост не постоји платформа о развоју града Српско Сарајево(била је понуђена са јасним циљевима и роковима од Еколошке партије) и у склопу тога развој општина које чине ту заједницу.

  Власт је на овој територији је иста од краја рата, питам се ко им је сметао да нешто конкретно ураде?

  Наравно одговор је једноставан, опљачкај, кукај како ти не да запад Српске и међународна заједница да се развијаш, покради изборе и тако годинама.

  Имали су годинама апсолуну власт на републичком нивоу и ништа, можда баш Цицко и Ћосић нешто промијене, видјећемо, знам само да све општине заједно имају буџет колико би требале имати саме Пале.

  Јебеш економију коју воде учитељи и приправници са купљеним дипломама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *