Радмановић: Неће бити великих потеза у СНСД

Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић рекао је да ће Извршни одбор покренути питања према Главном одбору у вези са одређеним реорганизацијама унутар странке, те да нема, нити ће бити неких великих потеза, рушења, смјена. "Морамо поправити ситуацију коју је требало да поправимо и прије избора, али нисмо били у позицији да то урадимо", рекао […]

недеља, октобар 14, 2012 / 20:22

Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић рекао је да ће Извршни одбор покренути питања према Главном одбору у вези са одређеним реорганизацијама унутар странке, те да нема, нити ће бити неких великих потеза, рушења, смјена.

"Морамо поправити ситуацију коју је требало да поправимо и прије избора, али нисмо били у позицији да то урадимо", рекао је Радмановић новинарима у Бањалуци у паузи сједнице Извршног одбора Главног одбора СНСД-а.

Он сматра да СНСД јесте изгубио један број начелника, али да укупан резултат странке није лош као што су неки говорили.

Према његовим ријечима, СНСД ће искористити ову прилику да поправи уочене слабости не само у локалним одборима, већ и у Главном и Извршном одбору.

"Све што радимо, радимо да бисмо побиједили на изборима 2014. године, јер процјењујемо да су алтернативе у Српској слабе", истакао је Радмановић.

Он је додао да ће сједница Изршног одбора трајати у три наставка, прије сједнице Главног одбора СНСД-а, која неће бити одржана у петак, како су раније најавили, већ ће бити одржана када буду објављени коначни резултати избора.

Додик: Бићемо јачи

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик истакао је да ће странка бити ојачана након ових избора и унутрашњих промјена.

 

"Доживјели смо губитке, али они нису драматични. У народ ћемо ићи ојачани након промјена које ћемо начинити уз опсежне анализе у које ће бити укључени стручњаци из, али и ван странке", рекао је предсједник Додик новинарима у паузи у току сједнице Извршног одбора.

Предсједник Додик је истакао да су ови избори показали да се изборни систем мора мијењати.

"Велики број малих странака које уђу у скупштине општина говори о томе да изборни систем треба мијењати и ојачати. Ставови СНСД су да треба повећати цензус и затворити листе. Као примјер наводим Прњавор гдје је у локалну скупштину ушло девет странака, а 13 одборника чине већину. Знамо да не можемо сами донијети те одлуке, али мормао размишљати о томе", истакао је предсједник.0 КОМЕНТАРА

 1. Ode Mile niz prugu! Nista zato. Sam je izabrao svoj put. Ko ne zna da cita znakove pored puta, ma sta znakove fakte!!! A rekao covjek neki dan da je shvatio poruku naroda. Samo nemoj molim te galamiti na narod. Od tvoje dreke je ogluvio.

 2. On nije za zatvor, zatvor je za ljude.
  Niti bilo ko iz vrhuske snsd bande nije za zatvor.
  Svete bandere. Pa opustositi zemlju, ekonomski slom i finansijski kolaps , pljacka naroda , privreda ne postoji… kulturni duhovni, obrazovni genocid to mogu samo zvijeri, a zvijeri i svjetovni zakoni su nespojivi.

 3. Да ли листе треба затворити или не, али треба наћи неки систем да се спријечи дописивање гласова на име, што се ради на већини бирачких мјеста по селима. Послије бројања на бирачком мјесту свако из одређене странке узме своје листиће на ком је гласано за ту страку и по директиви централе дописују се гласове за одређено име са листе. Тако имамо случај да се на приједорској општини десило да локални тајкун у свом селу дописује гласове на име свог полуписменог сина, те је потплатио друге на другим бирачким мјестима да послије гласања то исто ураде, па је полуписмени дјечко добио више гласова на име него неки од оснивача те партије којој његов тата донирао знатна средства што у нафти што у другом чему. И сад дјечко који није знао на трибини ни добро прочитати оно што је написао за свој говорчић има амбиције да иде на изборе за посланика у Скупштини РС, с правом, дјечко је имао око 2000 гласова.

 4. naravno da nece biti nista..jel mafijaska organizacija djeluje po principu da iz nje niko ne moze van.
  Da mile sad nekog pusti van, krenula bi da se urusava ta polutrula tajkunska organizacija iznutra preko noci.
  Pukli su sto hiljada glasova, i 30 opstina..i jos 50.000 ljudi je preko noci odustalo od njih ovih 7 dana kad je prljav ves isplivao..

 5. To za PD i za toga neplana je ziva istina. Marko , umjesto da se takvih stidi, to je njegov ponos. Oko sebe okupio muckove i glupane, kriminalce i nepismene pohlepnike. Zgadi mi se i povraca kada vidim „sjaj“ takvih, i bijedu jadnoga naroda.
  Ne shvatam kako Marku, firciju, pinokiju… i njihovim razbojnicima nije dosta, imaju li granicu pohlepi i otimanju sirotinji?

 6. Договорили су се да ће да сједу (тако то по шефу) и да се поново договарају.
  Ко једном уђе у мафију, нема изласка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *