Радмановић: Буџет не може бити усвојен, посланици немају приједлог

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић рекао је да на вечерашњој сједници Представничког дома БиХ не може бити усвојен буџет БиХ за 2011. годину, јер посланици немају приједлог буџета. Радмановић је изјавио да посланици вечерас једино могу да се сагласе да ће буџет за 2011. годину усвојити у наредним данима, али да он може бити […]

петак, децембар 30, 2011 / 20:13

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић рекао је да на вечерашњој сједници Представничког дома БиХ не може бити усвојен буџет БиХ за 2011. годину, јер посланици немају приједлог буџета.

Радмановић је изјавио да посланици вечерас једино могу да се сагласе да ће буџет за 2011. годину усвојити у наредним данима, али да он може бити усвојен тачно на нивоу онога што је до сада утрошено, а не да се додају нови велики трошкови.

Он је подсјетио да је предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић и сам образложио да акт који је упућен није урађен како треба.

Радмановић је рекао да вечерашња ситуација не може довести до пропасти договора политичких лидера о формирању Савјета министара.

"Разговори су трајали дуго и пакет не би могао и требао да пропадне, он може бити угрожен уколико неко на мала врата покуша да прогура десетине милиона КМ у буџет", рекао је Радмановић за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је изразио очекивање да ће вечерас бити мудрости код посланика у Представничком дому и да ће то питање бити ријешено у Предсједништву наредне седмице.

У Сарајеву је у току сједница проширеног Колегијума Парламентарне скупштине БиХ на којој би требао бити заузет став парламента о усвајању буџета и одржавању сједнице – рекао је замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Божо Љубић.

Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2011. годину, који је у парламентарну процедуру данас доставио предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, једина је тачка дневног реда ове сједнице.

Посланик Странке за БиХ у Представничком дому парламента БиХ Азра Хаџиахметовић оцијенила је вечерас да предложени документ Приједлога буџета на нивоу извршења за 2011. годину који је данас у парламентарну процедуру упутио предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић није прошао прописану процедуру.

Сједница Представничког дома заказана за 18.00 часова још није почела.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *