Радикали: Случај Комграпа отвара многобројна питања

У данашњем саопштењу Српска радикална странка Републике Српске сматра да су, након одлука суда у Београду да Слободану Станковићу блокира имовину у предузећу „Комграп“, чији је већински власник, надлежни у Републици Српској дужни да јавности одговоре на бројна питања која овај случај отвара. – Прије свега, када ће у Републици Српској почети озбиљан обрачун са […]

среда, мај 29, 2013 / 16:23

У данашњем саопштењу Српска радикална странка Републике Српске сматра да су, након одлука суда у Београду да Слободану Станковићу блокира имовину у предузећу „Комграп“, чији је већински власник, надлежни у Републици Српској дужни да јавности одговоре на бројна питања која овај случај отвара.

– Прије свега, када ће у Републици Српској почети озбиљан обрачун са криминалом и корупцијом, у којем неће бити заобиђени ни појединци блиски актуелној власти?
Овакво питање немеће и одлукa београдског Привредног суда, а и бројни други процеси које је протеклих мјесеци покренуло правосуђе у Србији показујући да у тој држави нема недодирљивих као што је то очито случај са тзв. “крупним звјеркама“ у Републици Српској. С друге стране потпуно су неоправдани покушaји власти РС да сву кривицу за непроцесуирање крупних случајева свали на правосуђе, на које наводно немају утицај. Да је правосуђе у РС али и на нивоу БиХ, заиста слободно и независно, и да се и полиција и други надлежни органи понашају искључиво по професионалним нормама, да ли би ова земља заузимала једно од првих мјеста на свјетским ранг листама корумпираних држава? – питају радикали.

У СРС сматрају да то што су органи гоњења наводно, независни у свом послу, није међутим сметало Милораду Додику предсједнику РС, да се јавно огласи и стави у заштиту истог овог Слободана Станковића, када су му хрватске пограничне власти одузеле близу милион марка које је нелегално покушао пренијети преко границе.
Одговор на питање чији то новац и за које намјене је Станиковић тада понио из Републике Српске, ћемо изгледа добитит од надлежних органа сусједних држава, јер овдашњој власти је очито битнији интерес неколико контровезних бизнисмена, од интереса свих грађана Републике Српске заједно, каже се у саопштењу.

То је и потпуно јасно када се има на уму да су фирме тих бизнисмена, против свих законских норми и здраве логике очигледно повлаштени партнери актуелног режима. Сви смо свједоци да се у РС не може урадити готово ниједан крупнији пројекат који се финансира из Буџета а да извођач радова није Станковићев „Интеграл“ или фирма „Интегра“ чији је формални власник његова супруга. (Преостале јавне радове изводе двије или три властима такође блиске фирме, попут лакташке „Калдере“ или „Нискоградње“. ) За ове послове Станковићу је исплаћено стотине милиона марака из Буџета Републике Српске. Ради се дакле о новцу свих грађана ове земље па је и логично да се јавност интересује и да властима поставља питања на која очито, док оваква власт на челу са Станковићевим блиским пријетељом влада Републиком Српском, нећемо добити одговор, као што нећемо сазнати ни колико је и ко све милиона марака изнио из Републике Српске, закључује се на крају саопшења СРС РС.0 КОМЕНТАРА

 1. И данас сам тражио начин да ступим у контакт са неким радикалом у РС, али не иде. Из општине Босански Нови ми рекли да Михаљица ријетко долази и да често мијења телефоне (злобници кажу због дугова). Рече ми један човјек да се обратим некоме у Жељкиној влади. Кажу да некога нешто савјетује у тој влади.
  Је ли то истина?

 2. @srđan, ne bi škodilo da si pismeniji onda ne bi bilo smijanja snsd bil (snsd bileca skraceno za tvoju informaciju). Jeli to Mihaljica izračuno kolko je ko šta naplatio. Eno stanković pravi most i kod Banje Luke na Karanocu, ko bi drugi, kad valja vama tamo što ne valja na Čemernu put?

 3. Симо, иако се не слажемо у многим ставовима, заста сам те до сада сматрао озбиљним саговником, волио бих да тако и остане, јер кућа се гради различитим материјалима а држава различитим мишљењима, али ово што си сада написао је испод сваког нивоа, ово ниси ти, да ти није неко хаковао профил? Ако је, није страшно, направи нови а овај атак на твоју личност пријави администратору. Па ово нема ко бити него овај доле снсд дебил! све је данас могућа, чувај се превара Симо. има овдје свакаквог свијета.

 4. П.С. ако си то ипак ти лично написао, ма нема везе, обрисати је лако, а ми нећемо причати твоју бруку никоме. Дешава се тешка су времаена, стрес је савремена болест, али исто тако и депресија, а депресивним људи су склони потезима које да су здрави ни замислити не би могли. Али не брини, ако је недај боже и то, ма данас свему има лијека;)

 5. Simo, opština Novi Grad, bivši Bosanski Novi.
  A, što se tiče Mihaljice, izgleda da smo istomišljenici.

  Vidi ovog jade, snsd-a. To je herctref, 100%. E, taj znak, firčijeva“svastika“ uništi i RS, i srpski narod. Poslije firera neko i osta, poslije firčija malo ko će ostati. Sve pohara, opljačka, rasproda, zaduži, opusti, ni kamen na kamenu ne osta, a nas nikada manje.
  Mi korakom propadamo, a on obilazi Emirgrdove, emir mu …..u usta.

 6. Симче, немаш информације зато што тражиш погрешну, непостојећу општину. Ко зна са ким су те спојили. НОВИ ГРАД!

 7. :D, добар је Симче. Како не би добио отказ мораће да се прилагоди свом послодавцу, тј. мени. Иначе ћу морати да тражим другог помоћника.

 8. @Симо П. Ороз. О Несрећни смо баш си ме разочарао, а ја мислио ти неки, озбиљан и информисан човјек. Баш си нас све овдје добро насмијао, па ево да ти ипак изађем у сусрет да ти се људи више не смију, ево ти неколко битних информација:
  1. Нема симо никаква Босанкски Нови, био је али нема, па и незнам гдје си то и кога Михаљицу тражио.
  2. Ако мислиш на предсједника Српске Радикалне странке Републике Српске он се зове Миланко Михајилица и родом је из Новог Града (гдје се то мјесто налази, ако не знаш, јави па ћу ти у прилогу послати географску карту)
  3. За твоју информацију Михајилица исти број телефона користи задњих десет година, (најмање, јњр толко дуго ја имам тај његов број телефона, па очито да се ни од кога не скрива јер никоме ништа и не дугује).
  4. Ако желиш да се учланиш у СРС РС дођи у најближи Општински/Градски Одбор или у сједиште странке адреса је Видовданска 53 Бањалука, а ту се можеш чак и уопознати са предсједником странке, па нема потребе да га тражиш по непостојећим мјестима ( у Новом граду иначе влада СНСД, па ме чуди да ти нису дали подробнију информацију око имена тог мјеста.)
  5. Написао си: „Рече ми један човјек да се обратим некоме у Жељкиној влади. Кажу да некога нешто савјетује у тој влади“, ја мислим да нема бабе на на бањалучкој Тржници која је толико неинформисана да се не би ваљала од смијеха овој твојој глупости, па у овакве глупости не вјерује ни ко је ни овај горе снсДебил, тко да треба да се стидиш, не знам чега или глупости или си заиста толико не информисан, шта год даје, мани се политике, имаш ти пријатеља на власти, нека те запосле негдје у шуми. 😉

 9. oraoplus, 30.05.2013. 12:37:55

  „он се зове Миланко Михајилица“

  Јесте ли сигурни да није Михајлица? И ја сам годинама био у заблуди. Никад нисам чуо то „и“ при изговору.

 10. @drazen78bl, Јесам Дражене 😉 А медији по некада знају направити и штампарску грешку, па заборавити једно слово.

 11. Оралплус,

  “Нема симо никаква Босанкски Нови, био је али нема…“

  Има, како нема. Ако има Херцег Нови, има да има и Босански Нови.
  Ако Херцег Нови није у Херцеговини, има да и Босански Нови није у Босни.

 12. Ajde Bolan Simo ne sramoti nam stranku, nismo mi socijaldemokrati taki, mani tu priču, jesili čuo kako je predcednik Dodik odgovrio kada je onaj izdajnik Nikolic reko da smo mi svi Bosanci.

  Vidimo se sjutra na Mjesnom odboru, častiš, znaš zašto da ovdje en pišem 😉

 13. @Симо П. Ороз, lud si skroz, nemoj ti meni „fora“ znaš ti dobro na šta ja mislim., i molim te bez vrijeđanje, nijesm ja sns- Debil nego SNSD- Bil(eca) vec sm jednom objasnio.
  😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *