Ради само 30 машиновођа и помоћници

Управа Жељезница Републике Српске саопштила је данас да се комплетан посао жељезничког превоза и даље изводи са 30 машиновођа и њихових помоћника. Управа наводи да двојица машинођа који су се јуче јавили на посао, на позив Управе ЖРС и предсједника РС, трпе константне пријетње од стране појединих машиновођа који и даље не раде, о чему […]

петак, новембар 11, 2011 / 11:48

Управа Жељезница Републике Српске саопштила је данас да се комплетан посао жељезничког превоза и даље изводи са 30 машиновођа и њихових помоћника.

Управа наводи да двојица машинођа који су се јуче јавили на посао, на позив Управе ЖРС и предсједника РС, трпе константне пријетње од стране појединих машиновођа који и даље не раде, о чему је обавијештена и полиција.

"Сталним упућивањем пријетњи машиновођама који су прихватили извршење посла угрожава се њихова сигурност. Таквим поступцима доводи се у питање извршење превоза, а истовремено се показује неискреност оних који одбијају да се врате на посао иако свакодневно обмањују јавност да су спремни да се прихвате посла", наводи се у саопштењу.

Управа истиче да до најављене нормализације теретног саобраћаја није дошло, и поред позива предсједника РС и Одлуке о престанку важења рјешења о суспензијама коју је донијела Управа ЖРС.

Управа позива и охрабрује све који искрено изражавају спремност да се врате извршењу послова.

У саопштењу се наводи да су Жељезнице РС, у односу на план превоза на годишњем нивоу, до сада у теретном саобраћају превезле 89 одсто планиране робе.

Управа Жељезница РС данас ће у управној згради ЖРС у Добоју са почетком у 12.00 часова одржати конференцију за новинаре, на којој ће се обратити извршни директор Правних послова Миленко Билић и извршни директор Послова операција Драженко Тодоровић.

Управа ЖРС јуче је саопштила да је повукла суспензије машиновођа, чиме је у цјелости испоштован захтјев предсједника Републике Српске Милорада Додика, док су машиновође тврдиле да Управа Жељезница "каприциозно одбија да обустави све суспензије, дисциплинске поступке и враћање датог отказа, чиме се и формално и суштински онемогућава враћање на посао". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *