Ради ми свашта најбоља представа малих сцена у С.Сарајеву

Представа „Ради ми свашта“ Славија театра из Београда проглашена је најбољом представом на 16. Међународном фестивалу малих сцена – монодрама Српске, који је одржан у Културном центру Источно Ново Сарајево. За најбољу монодраму проглашена је "Скадарлијка" коју је извела Љиљана Јакшић по тексту Исидоре Бјелице. Награда за најбољу мушку улогу припала је Мирољубу Турајлији за […]

недеља, децембар 11, 2011 / 11:08

Представа „Ради ми свашта“ Славија театра из Београда проглашена је најбољом представом на 16. Међународном фестивалу малих сцена – монодрама Српске, који је одржан у Културном центру Источно Ново Сарајево.

За најбољу монодраму проглашена је "Скадарлијка" коју је извела Љиљана Јакшић по тексту Исидоре Бјелице.

Награда за најбољу мушку улогу припала је Мирољубу Турајлији за улогу Русомира у представи "Ради ми свашта", а најбоља глумица је Николина Јелисавац која је играла Нину у представи "Свиње", Градског позоришта "Јазавац" из Бање Луке.

Током пет дана Фестивала публика је могла видјети пет позоришних представа и четири монодраме, а синоћ, након проглашења побједника, изведена је представа "Чорба од канаринца" Културног центра И. Ново Сарајево.

Директор Фестивала Недељко Зеленовић рекао је Срни да би без подршке Министарства просвјете и културе РС, града И. Сарајево, општина И. Ново Сарајево и И. Илиџа, као и спонзора било немогуће организовати овај фестивал. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *