Путинов портпарол: Нема мијењања изборних резултата

Коначни резултати парламентарних избора у Русији се неће промијенити без обзира на исход евентуалне истраге и масовне уличне демонстрације, изјавио је данас портпарол руског премијера Дмитриј Песков. „Чак и кад узмете у обзир такозване доказе, они не прелазе 0,5 одсто укупног броја гласова”, рекао је Песков агенцији АФП. „Тако да кад би и хипотетички (резулати) […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 15:00

Коначни резултати парламентарних избора у Русији се неће промијенити без обзира на исход евентуалне истраге и масовне уличне демонстрације, изјавио је данас портпарол руског премијера Дмитриј Песков.

„Чак и кад узмете у обзир такозване доказе, они не прелазе 0,5 одсто укупног броја гласова”, рекао је Песков агенцији АФП.

„Тако да кад би и хипотетички (резулати) били оспорени на суду, у сваком случају то ни на који начин не би довело у питање легитимитет гласања или укупног резултата”, навео је он.

Изјава Путиновог портпарола услиједила је пошто је предсједник Дмитриј Медведев затражио да се испитају све примедбе о нерегулираностима током одржавања парламентарних избора, 4. децембра.

У обраћању путем интернет друштвене мреже, предсједник Русије је навео да је „наложио да се испитају све примедбе са бирачких мјеста које се односе на поштовање закона о изборима”.

Предсједнички савјет за развој грађанског друштва и људских права саопштио је, у међувремену, да треба да буду испитани наводи о евентуалним кршењима права грађана на парламентарним изборима.

„Извјештаји о кршењу права грађана, од права на изражавање до права на искрене и слободне изборе, озбиљно забрињавају и сваки наговјештај о томе треба у потпуности испитати”, каже се у саопштењу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *