Путин убједљиво најпопуларнији, али ће морати у други круг

Када би избори за предсједника Русије били одржани у идућу недељу, премијер и предсједнички кандидат Владимир Путин освојио би 36 одсто гласова бирача, па би за трећи мандат морао да се бори у другом кругу гласања, показала је анкета Левада центра за истраживање јавног мнијења. Другопласирани на тој листи је лидер Либерално-демократске партије Владимир Жириновски […]

четвртак, децембар 22, 2011 / 19:33

Када би избори за предсједника Русије били одржани у идућу недељу, премијер и предсједнички кандидат Владимир Путин освојио би 36 одсто гласова бирача, па би за трећи мандат морао да се бори у другом кругу гласања, показала је анкета Левада центра за истраживање јавног мнијења.

Другопласирани на тој листи је лидер Либерално-демократске партије Владимир Жириновски са седам одсто гласова, док је трећи челник Комунистичке партије Генадиј Зјуганов.

Актуелни предсједник Дмитриј Медведев, који неће учествовати на предсједничким изборима, добио би свега три одсто подршке бирача, а лидер Праведне Русије Сергеј Миронов два одсто, исто као и милијардер Михаил Прохоров који је недавно најавио предсједничку кандидатуру.

Око 22 одсто грађана изјаснило се да су неопредијељени, девет одсто њих су категорични да неће гласати, док се око 11 одсто још двоуми да ли ће изаћи на биралишта 4. марта када се буде гласало за предсједника.

У другој анкети Левада центра, у којој су грађани питани за кога су гласали на парламентарним изборима 4. децембра, 48 процената је одговорило за Јединствену Русију (ЈР), што је веома близу званичном резултату (49,3) који је постигла владајућа партија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *