Путин: Спасавајте еврозону

Премијер Русије Владимир Путин изразио је данас наду да ће Европска централна банка „директно интервенисати” ради спасавања еврозоне. Путин је такође прогнозирао да ће еврозони бити потребно око 1,5 билиона евра (2,05 билиона долара) како би се изборила са дужничком кризом. Он је рекао да директна интервенција ЕЦБ не би довела до „катастрофалног” скока инфлације, […]

субота, новембар 12, 2011 / 09:29

Премијер Русије Владимир Путин изразио је данас наду да ће Европска централна банка „директно интервенисати” ради спасавања еврозоне.

Путин је такође прогнозирао да ће еврозони бити потребно око 1,5 билиона евра (2,05 билиона долара) како би се изборила са дужничком кризом. Он је рекао да директна интервенција ЕЦБ не би довела до „катастрофалног” скока инфлације, пренијела је агенција АП.

Премијер Русије, који је од 2000. до 2008. био предсједник те земље и који ће идуће године поново учествовати на предсједничким изборима, такође је позвао еврозону да предузме акцију и спријечи да Италија „пропадне”.

Огроман италијански дуг достиже 120 одсто бруто домаћег производа те земље.

Руски званичници су раније изјавили да је Москва вољна да помогне еврозони, свом кључном трговинском партнеру, и да би то могла учинити уливањем новца у Међународни монетарни фонд. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *