Путин и Медведев најавили борбу против алкохолизма

Највише руководство Русије најавило је одлучну борбу против алкохолизма, а предсједник Дмитриј Медведев је нагласио да је највећа одговорност на регионалним властима од којих је тражио да „уведу ред”. Како преносе руски медији, Медведев и руски премијер Владимир Путин су приликом недавног састанка са активисткињама Форума жена оцијенили су да је проблем алкохолизма опасност за […]

недеља, новембар 27, 2011 / 14:41

Највише руководство Русије најавило је одлучну борбу против алкохолизма, а предсједник Дмитриј Медведев је нагласио да је највећа одговорност на регионалним властима од којих је тражио да „уведу ред”.

Како преносе руски медији, Медведев и руски премијер Владимир Путин су приликом недавног састанка са активисткињама Форума жена оцијенили су да је проблем алкохолизма опасност за „генотип и будућност земље”.

Активисткиње из Чукотке су истакле да је алкохолизам у тој регији огроман проблем јер се „коњак и вотка се продају по цијени од 100 рубаља (2,5 евра)” и да дјеца почињу да пију са 10 или 12 година, да постају алкохоличари и да напуштају школу.

На проблем аклохолизма, нарочито код младих, указале су и представнице региона Самаре.

Путин је том приликом оцијенио да проблем доступности алкохола мора посебно да се рјешава, док је Медведев истакао да су „све карте у рукама регионалних власти које морају да успоставе ред”.

Медведев је рекао и да су испоруке огромних количина алкохола у накрајњи сјевер земље „злочин”.

„Морамо да ојачамо административну одговорност како би смо дали додатне надлежности општинама”, казао је предсједник Русије.

Медведев је оцијенио да алкохолизам, иако велики проблем, није и фаталан.

„То може да се ријеши као и у неким другим земљама које су се нашле у сличним условима”, наглашавајући да примјеном низа мјера може да се промјени национални менталитет. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *