Путин Додику: Вријеме је за транзицију ОХР

БЕОГРАД – Премијер Русије Владимир Путин пренио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику став да је дошло вријеме за транзицију ОХР-а, да се Дејтонски споразум мора поштовати, као и да свака врста договора у БиХ мора да буде без наметања са стране. "Разговарали смо о низу питања. Путин се интересовао о политичкој ситуацији у БиХ […]

четвртак, март 24, 2011 / 08:26

БЕОГРАД – Премијер Русије Владимир Путин пренио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику став да је дошло вријеме за транзицију ОХР-а, да се Дејтонски споразум мора поштовати, као и да свака врста договора у БиХ мора да буде без наметања са стране.

"Разговарали смо о низу питања. Путин се интересовао о политичкој ситуацији у БиХ и о Дејтонском споразуму. Радује нас и дијелимо став Русије о питању Дејтонског споразума", рекао је Додик који је на синоћњем састанку са Путином у Београду предводио делегацију из РС у којој су били и премијер Александар Џомбић и министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић.

Додик је новинарима из РС рекао да је задовољан састанком са Путином, да је састанак био веома добар и успјешан, те да се видјело да руски премијер познаје ситуацију и у РС и у БиХ, у цјелини.

"Његова посвећеност очувању Дејтонског споразума за нас је веома важна, као и његови ставови о развоју ситуације по питању ОХР-а. Сада постоји још јаче увјерење да смо на заједничком путу око тих питања", истакао је Додик.

Наводећи да су односи РС и Русије веома добри и на културном и на образовном плану, Додик је рекао да се у РС ради на формирању руског универзитета.

Предсједник РС је рекао да је са руске стране добијена понуда да се у једној банци и предузећу стипендирају по два студента из РС у области финансија, за потребе банкарског сектора, као и у области техничких наука за потребе нафтне индустрије, а од компаније Зарубежњефт стигла је понуда да се стипендира школовање у Русији једног броја студената из РС

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *