Путин: Американци убили Гадафија, а Мекејн уживао

Руски премијер Владимир Путин оптужио је данас специјалне снаге САД да су умијешане у убиство свргнутог либијског лидера Моамера ел Гадафија, наводи АФП. Руски премијер је, како преноси Интерфакс, рекао да су Гадафија убили из страних, укључујући америчке беспилотне летјелице. Ко је то урадио? Беспилотне летјелице, укључујући америчке. Нанијели су удар по његовом конвоју, затим […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 13:13

Руски премијер Владимир Путин оптужио је данас специјалне снаге САД да су умијешане у убиство свргнутог либијског лидера Моамера ел Гадафија, наводи АФП.

Руски премијер је, како преноси Интерфакс, рекао да су Гадафија убили из страних, укључујући америчке беспилотне летјелице. Ко је то урадио? Беспилотне летјелице, укључујући америчке. Нанијели су удар по његовом конвоју, затим радио-везом преко специјалаца, који нису требало да буду тамо на територији, потјерали тзв. опозиционаре и борце. И убили га без суђења и истраге – рекао је Путин одговарајући на питања грађана.

Путин је, такође, оцијенио да непријатељски настројене снаге на Западу, поредећи га са Гадафијем, желе да скину Русију са свјетске сцене.

– Русију неки желе да гурну, да се не мијеша, да не омета газдовање планетом – рекао је Путин, а пренио је Итар-Тасс.

Говорећи о поређењу са Гадафијем, које је изнио амерички сенатор Џон Мекејн, руски премијер каже да те изјаве нису на његов рачун и да је то речено на рачун Русије.

– Све до сада плаше се нашег нуклеарног потенцијала и зато она (Русија) иритира. Осим тога, спроводимо независну спољну политику. То, наравно, некоме смета – додао је руски премијер, наглашавајући да Русија на Западу има “више пријатеља, него непријатеља”.

Говорећи о поређењу са Гадафијем, Путин је подсјетио да је Мекејн учествовао у Вјетнамском рату.

– Мислим да је на његовим рукама доста крви цивила и да му се свиђа, не може да живи, без оних сцена ужасног насиља над Гадафијем, када је на екранима у цијелом свијету приказано како га убијају. Да ли је то демократија? – упитао је Путин.

– Господин Мекејн је, као што је познато, заробљен у Вјетнаму. И боравио не у затвору, већ у рупи и то неколико година. Сваки човјек би пошизио, и то није ништа необично – рекао је Путин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *