Пуповац: Срби поднесите захтијев за стамбено збрињавање

Бивши носиоци станарског права који поднесу захтјев за стамбено збрињавање у Хрватској биће збринути у наредне три године, рекао је Милорад Пуповац, потпредсједник Самосталне демократске српске странке у Хрватској. Пуповац је поручио Србима да сви који нису поднијели захтјеве за стамбено збрињавање, да то учине, јер ће тим путем, на основу изгубљеног станарског права, вратити […]

петак, април 29, 2011 / 18:49

Бивши носиоци станарског права који поднесу захтјев за стамбено збрињавање у Хрватској биће збринути у наредне три године, рекао је Милорад Пуповац, потпредсједник Самосталне демократске српске странке у Хрватској.

Пуповац је поручио Србима да сви који нису поднијели захтјеве за стамбено збрињавање, да то учине, јер ће тим путем, на основу изгубљеног станарског права, вратити своје право у форми алтернативног стана.

 

"Нека то учине јер ће то бити њихово, имаће право насљеђивања с правом откупа Хрватској", рекао је Пупавац за "Незавиосне новине".

 

Он је оцијенио да се положај Срба у Хрватској поправља захваљујући политичкој партиципацији у институцијама власти, као и због тога што “могу рећи оно што мисле“.

 

Пупавац је рекао да Срби у Хрватској нису угрожени због хашке пресуде за ратне злочине у “Олуји“ Анти Готовини и Младену Маркачу, али да у Хрватској још не постоји прихватање онога шта се десило.

“Проблем након пресуде је једногласно одбијање да се суочи са оним због чега Хашки суд постоји… И сви се усмјеравају на прихватљивост или неприхватљивост пресуде и да ли су пресуђени криви или нису, а нико не говори и јавност нема сензибилитета нити се ствара простор да се каже зашто су ти људи доспјели тамо гдје су доспјели….Не говори се о злочину“, рекао је Пуповац.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *