Пуповац: Још постоји говор мржње у Хрватској

Потпредсjедник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је данас да у Хрватској још постоји говор мржње у појединим медијима, на јавним манифестацијама и код појединих политичких групација, што изазива забринутост. „То је оно што нарушава толеранцију, међуетничко и грађанско повјерење које представници Срба граде са Владом Хрватске и већином политичких странака и осталим […]

субота, децембар 10, 2011 / 22:50

Потпредсjедник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је данас да у Хрватској још постоји говор мржње у појединим медијима, на јавним манифестацијама и код појединих политичких групација, што изазива забринутост.

„То је оно што нарушава толеранцију, међуетничко и грађанско повјерење које представници Срба граде са Владом Хрватске и већином политичких странака и осталим друштвеним актерима”, казао је Пуповац новинарима у Бањој Луци после састанка са предсједником парламента Републике Српске Игором Радојичићем.

Пуповац је, међутим, истакао да се у Хрватској данас много мање крше људска права него прије неколико година, додајући да је највећи проблем Срба у тој земљи незапосленост и неразвијеност подручја у којима живе.

„То је велики проблем за Србе који немају могућност запослења и перспективе. Рјешавање овог проблема биће приоритет нашег политичког дјеловања у наредној години од формирања нове владе Хрватске”, казао је Поповац.

Према његовим ријечима, у Хрватској је неопходно унаприједити изборни систем, с обзиром на то да су последњи парламентарни избори потврдили да постоји сегрегација и дискриминација Срба, али и осталих националних мањина, на бирачким мјестима и у бирачком поступку, као и да се нарушава тајност бирачког поступка.

Пуповац учествује на Међународној конференцији о људским правима у Бањој Луци, чији је организатор Народна скупштина РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *