Први рођендан Демофест клуба

Демофест клуб је синоћ прославио прву годину свог постојања.Част да поздраве публику и честитају рођендан ДФК су имали Тања Јовићевић и “Рич бич“. ДФК је упутио захвалницу свима. – Прича почиње 2007. године са првим Демофестом који након само три године постојања већ представља тврђаву која пружа основна права на стваралаштво свим демо бендовима регије. […]

недеља, децембар 19, 2010 / 10:06

Демофест клуб је синоћ прославио прву годину свог постојања.Част да поздраве публику и честитају рођендан ДФК су имали Тања Јовићевић и “Рич бич“.

ДФК је упутио захвалницу свима.

– Прича почиње 2007. године са првим Демофестом који након само три године постојања већ представља тврђаву која пружа основна права на стваралаштво свим демо бендовима регије. Дон Кихотовску борбу смо прихватили само због тога што нас на то обавезује квалитетна музика која се рађа на сваком кораку око нас, која настаје у гаражама, дјечачким собама и на пробама у алтернативним вјежбаоницама. И идемо даље.

Темеље смо ударили. Добили смо завидан медијски простор за бендове који нису припадници данашњег мејнстрим звука, етаблирали смо Бању Луку у свим музичким круговима као центар новог музичког таласа који тек долази. Пружили смо прилику демо бендовима да актуелизују свој звук на медијском небу у седам земаља региона. Али се ту нисмо зауставили.

Након другог фестивала одлучили смо да четвродоневном фестивалу направимо чекаоницу све са циљем стварања мјеста које ће очувати урбани дух града, које ће оплеменити звукове који се шире естрадним небом како Бање Луке тако и цијеле државе. Из те идеје настао је ДФК, клуб капацитета 350 људи који сваког викенда, већ пуних годину дана припрема и сервира квалитетну музику својим посјетиоцима. На језику бројки то изгледа отприлике овако: Више од 150 концерата малих и великих регионалних звијезда, неколико концерата свјетских атракција, учествовање на више од 10 различитих културно забавних манифестација, неколико десетина хиљада продатих карата, преко 1000 медијских објава, више од 100 пресс конференција.

Сада, када се освреном на годину која је иза нас можемо само рећи да смо поносни. Поносни смо јер нисмо посустали иако је било тешко, поносни смо јер ДФК сада броји више од 10 000 људи који прате рад клуба, дају приједоге, сугестије и критикују, јер иза себе, као подршку имамо и велики број новинара који су овај пројекат процијенили вриједним подршке.

Далеко смо од коначне побједе у борби против вјетрењача. Пред нама су велике рупе на путевима, нестабилне друштвене инсталације, несигурни мрачни ћошкови пуни сумњивих лица, Кафкини процеси и Селимовићеве тврђаве. Али зар то борбу не чини још занимљивијом?

Хвала вам што сте били уз нас у ових 365 дана. Хвала вам што сте показали да музика станује на овој страни свијета. Будите тик уз наше раме јер нова изненађења, подухвати и пројекти тек долазе. А без вас то ништа не би имало смисла.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *