Први пушачки биоскоп у Пољској своја врата отвара 4.маја

Биоскоп Кијов у Кракову открио је рупу у закону како да омогући да филмове ту гледају и окорјели пушачи, који не могу да издрже стандардних 90 минута играног филма без бар једне цигарете. Од 4. маја своја врата отвара први пушачки биоскоп у Пољској, која је прошле године пооштрила прописе и протјерала пушаче из јавних […]

четвртак, април 28, 2011 / 23:57

Биоскоп Кијов у Кракову открио је рупу у закону како да омогући да филмове ту гледају и окорјели пушачи, који не могу да издрже стандардних 90 минута играног филма без бар једне цигарете.

Од 4. маја своја врата отвара први пушачки биоскоп у Пољској, која је прошле године пооштрила прописе и протјерала пушаче из јавних простора, чак и из паркова гдје пушачи могу да наиђу на дјецу.
"Нисмо заобилазили закон против пушења. Сала у којој ће моћи да се пуши није типична биоскопска сала. Свако мјесто које се третира као кафић, ресторан, клуб, а има више од 120 квадратних метара површине може да издвоји једну просторију за пушаче и ми смо то урадили", казала је за данашњу "Газету виборчу" замјеница управника првог пушачког биоскопа Магда Новак Пашко.
Идеја се родила, према њеним ријечима, да би биоскоп изашао у сусрет и оним филмофилима који у току пројекције осјећају неодољиву потребу да повуку бар један дим из цигарете.
"Код нас више неће морати да излазе. Ми смо у ствари обичан клуб, једина разлика је што код нас могу да се гледају филмови", казала је Новак Пашко.
Пушачи у Кракову и они који не спадају у редовне посјетиоце биоскопа радују се, будући да је у њиховом граду у већини ресторана и кафића пушење забрањено, те ће у биоскопу тако добити своју оазу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *