Први амерички спортиста који је признао да је геј

Кошаркаш Вашингтона Џејсон Колинс признао је да је хомосексуалац и постао први активни спортиста у САД који је одлучио то јавно да каже. "Имам 34 године, црн сам и ја сам геј. Нисам желио да будем први активни спортиста који ће се изјаснити као хомосексуалац, али сам срећан што сам отворио ту тему", изјавио је […]

уторак, април 30, 2013 / 01:00

Кошаркаш Вашингтона Џејсон Колинс признао је да је хомосексуалац и постао први активни спортиста у САД који је одлучио то јавно да каже.

"Имам 34 године, црн сам и ја сам геј. Нисам желио да будем први активни спортиста који ће се изјаснити као хомосексуалац, али сам срећан што сам отворио ту тему", изјавио је Колинс у интервјуу за "Спортс Илустрејтид" који излази 6. маја.

Искусни центар је сезону започео у Бостону, али је почетком године трејдован у Вашингтон заједно са Леандром Барбосом, док је у Селтиксе отишао Џордан Крофорд.

"Као млађи сам излазио са дјевојкама, био сам чак и вјерен и мислио сам да живим правим животом. Желио сам да се оженим и имам дјецу с њом али је то као да сам се убјеђивао да је небо црвено, а знам да је плаво", објаснио је Колинс и додао зашто је баш сад са јавношћу подијелио своје опредјељење.

"О томе сам почео да размишљам током локаута прије двије године. Чим се заврши сезона, почнем припреме за следећу, а то ме је пореметило и натјерало да се суочим са самим собом и оним што јесам. Желим још да играм кошарку, али и да будем искрен и аутентичан", између осталог је рекао Колинс и сигурно помјерио одређену границу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *