Проф. Никица Габрић најменаџер 2011. године

Сваке године се, у организацији Агенције за избор најменаџера, Југоисточне и Средње Европе, бира најбољи менаџер који је својим радом, залагањем и резултатима дао допринос развоју своје области, али и друштва у цјелини. Одлуком међународног жирија ове Агенције, најменаџер 2011. године је Проф. др Никица Габрић, оснивач и власник ланца офталмолошких Клиника Свјетлост. Према ријечима […]

уторак, децембар 13, 2011 / 09:43

Сваке године се, у организацији Агенције за избор најменаџера, Југоисточне и Средње Европе, бира најбољи менаџер који је својим радом, залагањем и резултатима дао допринос развоју своје области, али и друштва у цјелини.

Одлуком међународног жирија ове Агенције, најменаџер 2011. године је Проф. др Никица Габрић, оснивач и власник ланца офталмолошких Клиника Свјетлост. Према ријечима господина Пане Шкрбића, предсједника Организацијоног одбора, Проф. Габрић је награду добио за оснивање и покретање офталмолошких Клиника Свјетлост у Босни и Херцеговини (Бања Лука и Сарајево), те за континуирани развој, изузетне резултате и одличан квалитет рада Клиника Свјетлост у БиХ.

Награда је додијељена на свечаној манифестацији одржаној у Бањој Луци 08.12.2011. године. Прије свечаности додјеле одржан је Пословни форум на којем је проф. Габрић одржао кратко предавање.

– Свако онај ко жели да успије у послу којим се бави мора да има фокус, посвећеност, страст и визију. Без ова четири важна елемента тешко је направити успјех и постићи зацртане резултате. Такође је врло важно развијати партнерства, јер једино заједно, поштујући међусобне врлине, мане и различитости можемо доћи до још већег успјеха, али и створити боље окружење свима нама- истакао је између осталог проф. Габрић.

Проф. др Никица Габрић најпознатије је име офталмологије наше регије. Прву у ланцу Клиника Свјетлост основао је још 1997. године у Загребу. Данас је ова клиника лидер у лијечењу свих врста обољења ока. Осим у Загребу, од ове године Клиника Свјетлост постоји и у Бањој Луци и Сарајеву, а у плану је отварање клиника у Београду и Љубљани. Осим у БиХ, проф. Габрић је организатор посла у партнерским клиникама у Суботици, Земуну, Приштини и Херцег Новом. Богатој каријери проф. Габрића може се додати и још неколико важних података, а то су да је до сада направио преко 40.000 операција на оку, да је први хирург који се почео бавити ласерским скидањем диоптрије на просторима бивше Југославије, да је основао прву приватну очну банку и да је оснивач и предсједник Хрватског удружења за хирургију катаракте и рефрактивну хирургију.

Награду „Најменаџер године“ до сада су добиле многе познате личности из свијета бизниса, а међу њима су и  Филип Зептер, Ивица Тодорић, Зоран Јанковић, Миомир Мугоша, Роман Гласер и многи други.

/спонзорисан текст/

 0 КОМЕНТАРА

  1. Барем је поштено спонзорисан. Овакве ствари се обично гурају џабе. Честитке господину Габрићу, награда је регионална, што би рекло нису га независне прогласиле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *