Продужен рок за откуп државних станова

Приједлогом закона о приватизацији државних станова, који је Влада Републике Српске утврдила на посљедњој сједници, предвиђено је да се рок за откуп продужава до 30. јуна 2015. године. Основни разлог због којег је потребно доношење овог закона је продужење рока за откуп државних станова, који према члану 38. Закона о приватизацији државних станова истиче 30. […]

недеља, јун 5, 2011 / 20:31

Приједлогом закона о приватизацији државних станова, који је Влада Републике Српске утврдила на посљедњој сједници, предвиђено је да се рок за откуп продужава до 30. јуна 2015. године.

Основни разлог због којег је потребно доношење овог закона је продужење рока за откуп државних станова, који према члану 38. Закона о приватизацији државних станова истиче 30. јуна 2011. године, наводи се у образложењу.

Паралелно са припремом овог закона израђен је и приједлог закона којим треба да се уреди правни статус и располагање становима у државном власништву на којима не постоји станарско право, а који такође треба да буду приватизовани према одредбама овог закона.

Откуп државних станова, и то првенствено станова који су државним средствима грађени по посебним програмима за стамбено збрињавање породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, избјеглих и расељених лица, као и откуп државних станова на којима не постоји станарско право, још није у потпуности окончан.

Закон о приватизацији државних станова донесен је 2000. године, али је његова примјена била одложена Одлуком високог представника у БиХ све до 29. јула 2001., кад је Закон ступио на снагу.

У досадашњој десетогодишњој примјени Закона о приватизацији државних станова вршене су његове бројне измјене и допуне које су се у највећем броју односиле на продужење рока откупа државних станова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *