Продато 1,2 милиона обвезница

Република Српска продала је јавном понудом на Бањолучкој берзи планираних 1 200 000 обвезница по цијени од 90,47 КМ, уз остварену ефективну каматну стопу од 6,83 одсто. Основни елементи прве емисије обвезница РС подразумијевали су номиналну вриједност појединачне хартије од вриједности од 100 КМ, фиксну годишњу каматну стопу од пет одсто и планирани износ емисије […]

среда, новембар 16, 2011 / 18:21

Република Српска продала је јавном понудом на Бањолучкој берзи планираних 1 200 000 обвезница по цијени од 90,47 КМ, уз остварену ефективну каматну стопу од 6,83 одсто.

Основни елементи прве емисије обвезница РС подразумијевали су номиналну вриједност појединачне хартије од вриједности од 100 КМ, фиксну годишњу каматну стопу од пет одсто и планирани износ емисије од 120 милиона КМ, саопштено је из Министарства финансија.

Исплата главнице врши се једнократно послије седам година од дана регистрације емисије, а исплата камате два пута годишње, по истеку сваког полугодишта до дана регистрације емисије.

Датум регистрације хартије од вриједности је 18. новембар 2011. године, код Централног регистра хартија од вриједности.

Из Министарства поручују да је остварена ефективна каматна стопа знатно боља од оне која би одговарала тренутном кредитном рејтингу БиХ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *