Проблеми пред почетак ЕП за рукометаше: ЕХФ незадовољан Ареном

Мјесец и по дана прије почетка Европског првенства за рукометаше у Србији, челници Свјетске рукометне федерације (ЕХФ) траже да се изврше одређене промјене у „Београдској арени“, преноси „Спортски журнал“. Челници ЕХФ-а обишли су Нови Сад и дворану „Спенс“ који је прошао строге контроле, али је муку Рукометном савезу Србије, неочекивано, задала „Арена“. "Желе да коментаторске […]

субота, децембар 3, 2011 / 12:21

Мјесец и по дана прије почетка Европског првенства за рукометаше у Србији, челници Свјетске рукометне федерације (ЕХФ) траже да се изврше одређене промјене у „Београдској арени“, преноси „Спортски журнал“.

Челници ЕХФ-а обишли су Нови Сад и дворану „Спенс“ који је прошао строге контроле, али је муку Рукометном савезу Србије, неочекивано, задала „Арена“.

"Желе да коментаторске позиције буду измештене у простор иза садашњег. То значи да би цео тај део требало да се сече, од бетона до инсталација, интернет. Стално нам се испоручују неки нови захтеви, попут оног када су нам тек 6. октобра први пут поменули да треба променити монтажне трибине у ‘Пиониру’, а ваљале су сад за кошарку… Изместили смо и позиције камера као што су тражили", рекао је генерални секретар РСС-а Божидар Ђурковић, пише "Спортски журнал".

Радови у "Београдској Арени" би изискивали додатне трошкове у финишу припрема за Европско првенство, иако садашње стање у дворани није сметало при организацији других великих спортских догађаја у главном граду.

"Арена је најновија дворана од понуђених за ово Европско првенство. Такве захтеве нису имале ни Светска тениска федерација за Дејвис куп, нити ФИБА за кошаркашко првенство Старог континента, нити одбојкашка за Светску лигу", разочаран је Ђурковић.

Србија ће бити домаћин првенства Старог континента у рукомету, које ће се од 17. до 29. јануара наредне године одржати у четири града, Београду, Вршцу, Нишу и Новом Саду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *