ПриВа Брчко: Љекарима дозвољен допунски рад у приватним ординацијама

БРЧКО- Љекарима запосленим у јавном здравству у Брчко дистрикту биће, према новом Закону о здравственој заштити, дозвољен допунски рад на пола радног времена у приватним ординацијама, рекла је данас портпаролка брчанске Владе Мара Симикић. Симикићева је навела да ће допунски рад бити могућ само уз сагласност послодавца, под условом да љекари у приватним ординацијама неће […]

петак, април 22, 2011 / 16:34

БРЧКО- Љекарима запосленим у јавном здравству у Брчко дистрикту биће, према новом Закону о здравственој заштити, дозвољен допунски рад на пола радног времена у приватним ординацијама, рекла је данас портпаролка брчанске Владе Мара Симикић.

Симикићева је навела да ће допунски рад бити могућ само уз сагласност послодавца, под условом да љекари у приватним ординацијама неће обављати специјалистичку праксу за коју су ангажовани у јавном здравству.
        
 Према њеним ријечима, брчанска Влада је на посљедњем наставку редовне сједнице одобрила Нацрт закона о здравственој заштити и донијела закључак да хитно буду стављене у процедуру и измјене и допуне Закона о раду дистрикта.
        

 "Циљ је да се на тај начин омогући допунски рад и другим професијама", напоменула је Симикићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *