Приједорски буџет 34 милиона

Одборници Скупштине општине Приједор усвојили су на данашњем засједању буџет за 2012. годину од 33.978.130 КМ, што у односу на ребалансирани овогодишњи буџет од 43.152.785 КМ износи 78,78 одсто. Начелник Одјељења за финансије Биљана Малбашић истакла је да је основна разлика усвојеног и ребалансираног буџета у томе што у нови буџет није укалкулисано 4,9 милиона […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 16:42

Одборници Скупштине општине Приједор усвојили су на данашњем засједању буџет за 2012. годину од 33.978.130 КМ, што у односу на ребалансирани овогодишњи буџет од 43.152.785 КМ износи 78,78 одсто.

Начелник Одјељења за финансије Биљана Малбашић истакла је да је основна разлика усвојеног и ребалансираног буџета у томе што у нови буџет није укалкулисано 4,9 милиона КМ суфицита, 2,9 милиона КМ за АД "Топлана", ни кредитна средства од три милиона КМ предвиђена овогодишњим буџетом и два милиона КМ поврата ПДВ-а коју су били везани за Пројекат водоснабдијевања.

"Када се све то узме у обзир, реално гледајући буџет у овој години већи је од прошлогодишњег за око три милиона КМ, односно четири одсто", рекла је Малбашићева.

Начелник општине Приједор Марко Павић рекао је новинарима да је усвојени буџет оквир који у овом тренутку обезбјеђује реализацију пројеката за наредну годину.

"Буџет смо донијели за годину када очекујемо наставак финансијске кризе и, можда, чак неке погоршане услове за пословање унутар БиХ и он је условно социјално развојни. Појачали смо социјалну компоненету, те издвајања за све невладине и спортске и кутлурне манифестације и институције", казао је Павић.

Он је додао да се развојна компонента буџета за 2012. годину огледа у томе што су њиме предвиђена средства за одређена улагања и подстицаје у пољопривреди, занатству и малим и средњим предузећима.

"Циљ нам је да одржимо сва та предузећа и да створимо већи број радних мјеста. Планирали смо и изградњу или довршетак неколико комуналних објеката од великог значаја за општину Приједор као што је довршетак пијаце, надвожњак на Пећанима, спортска дворана на Уријама и још низ мањих објеката као што су позориште и специјална школа", рекао је Павић.

Павић подсјећа да је буџет усвојен двотрећинском већином, што даје сигурност администрацији, али и корисницима буџета да могу предвиђена средства несметано планирати. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *