Приједор: Споменици ВРС на мети вандала

Са спомен обиљежја борцима Војске Републике Српске, погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату, у Горњој Драготињи код Приједора украдене су двије бронзане плоче, речено је Срни у полицији. Вандализм је полицији пријављен 23. априла, а почињен је између 20. и 22. априла. Материјална штета биће накнадно утврђена. Три слична случај већ су забиљежена током мјесеца када је […]

уторак, април 26, 2011 / 10:58

Са спомен обиљежја борцима Војске Републике Српске, погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату, у Горњој Драготињи код Приједора украдене су двије бронзане плоче, речено је Срни у полицији.

Вандализм је полицији пријављен 23. априла, а почињен је између 20. и 22. априла. Материјална штета биће накнадно утврђена.

Три слична случај већ су забиљежена током мјесеца када је украдена месингана спомен плоча посвећену борцима НОБ-а у Љескарама, бакарна плоча са споменика народног хероја Младена Стојановића у Великом Паланчишту, те плоча са споменика борцима Народноослободилачке борбе у Горњем Јеловцу.

Форум за безбједност грађана Приједор на сједници одржаној у фебруару истакао је проблем масовних крађа жељеза, шахтова, бакра, месинга и бронзе који завршавају на отпадима, а што показује да је вријеме тешке беспарице. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *