Пресуђено убицама Цвијана Радића из Бихаћа

Кантонални суд у Сарајеву осудио је шест бивших припадника Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона на укупно 31 годину и осам мјесеци затвора због убиства Србина Цвијана Радића у јануару 1997. године.  Асмир Бакрач осуђен је на осам година, Халид Велагић на седам, Фуад Попрженовић, Ејуб Икић и Изет Шахиновић на по пет, а Хусеин Кунић […]

петак, август 1, 2014 / 16:42

Кантонални суд у Сарајеву осудио је шест бивших припадника Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона на укупно 31 годину и осам мјесеци затвора због убиства Србина Цвијана Радића у јануару 1997. године.

 Асмир Бакрач осуђен је на осам година, Халид Велагић на седам, Фуад Попрженовић, Ејуб Икић и Изет Шахиновић на по пет, а Хусеин Кунић на годину и осам мјесеци затвора.

Федерални медији јављају да је један од адвоката Илијаз Миџић најавио да ће одбрана осуђених уложити жалбу и да ће се до изјашњења Врховног суда Федерације БиХ, односно правоснажности пресуде, они бранити са слободе.

Бакрач, Попрженовић, Кунић, Икић, Велагић и Шахиновић ухапшени су 8. јануара 2013. године због сумње да су у јануару 1997. године убили Радића, предратног грађевинског инспектора у општини Бихаћ, чије је тијело пронађено у Црном језеру код Босанске Крупе.

Јелена Радић супруга Цвијана Радића рекла је за РТРС у јануару 2013. године да не зна који је разлог због чега је њен супруг убијен крајем јануара 1997. године у Бихаћу, али да очекује да убице стигне рука правде.

Посвједочила да је посљедњи контакт са супругом остварила крајем јануара 1997. године, када је стигао у Бихаћ да поднесе захтјев за поврат стана након чега му се губи сваки траг.

Радића, угледног Бишћанина, некадашњег грађевинског инспектора, хуманитарног радника, оца двоје дјеце, ухапсила су службена лица у цивилу у згради општине Бихаћ и одвела га у тадашњу Полицијску управу, гдје је провео два-три дана.

Након што је пуштен на слободу, Цвијану Радићу губи се сваки траг.

"Његово тијело пронађено је почетком фебруара 1997. године у Црном језеру, између Босанске Крупе и Бихаћа. Према обдукцијском налазу, на њега је пуцано ватреним оружјем. Пронађен је са простријелним ранама на грудима и глави. Ужетом је био свезан за бетонски блок. Бацили су га у језеро, међутим, тијело није потонуло, него се закачило за камен. Можда га никада не би нашли да је потонуо, јер је језеро дубоко 50 метара", изјавила је Јелена Радић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *