Преминуо повријеђени радник Жељезница

Радник Жељезница Републике Српске Душан Петровић преминуо је у добојској болници од повреда задобијених у експлозији која се догодила док је група радника уређивала пружни појас у насељу Шеварлије, саопштено је из Опште болнице „Свети апостол Лука“ у Добоју. Осталих пет повријеђених радника Мирослав Никић (59), Бојан Топаловић (29) и Петар Петрушић (40) задобили су […]

уторак, новембар 29, 2011 / 17:14

Радник Жељезница Републике Српске Душан Петровић преминуо је у добојској болници од повреда задобијених у експлозији која се догодила док је група радника уређивала пружни појас у насељу Шеварлије, саопштено је из Опште болнице „Свети апостол Лука“ у Добоју.

Осталих пет повријеђених радника Мирослав Никић (59), Бојан Топаловић (29) и Петар Петрушић (40) задобили су теже повреде, а Јадранко Томић (41) и Драго Мишић (52) лакше су повријеђени и сви су задржани на лијечењу у добојској болници.

Несрећа догодила око 11.00 часова, када је експлодирала, за сада, неидентификована направа, а жељезнички саобраћај на релацији Добој – Маглај – Добој од тада је у прекиду.

Портпаролка ЖРС Миланка Стаменић рекла је да је пружни појас на дионици пруге гдје су радници јутрос настрадали и раније чишћен и да никада није било проблема, нити су ЖРС имале сазнања о могућности минираног терена око пруге.

ДВИЈЕ ОСОБЕ ПОВРИЈЕЂЕН У МИНСКИМ ПОЉИМА, ЖЕНА ПОГИНУЛА

Три особе повријеђене су данас у минским пољима која се налазе у непосредној близини Добоја, потврђено је у добојском ЦЈБ.

Прва експлозија догодила се око девет часова у минском пољу у приградском насељу Свјетлича у којој су повријеђена двије особе, а друга у 10:50 у Шеварлијама код моста преко ријеке Босне.

У Свјетличи је страдао брачни пар, који је, према наводима очевидаца, сакупљао секундарне сировине у рејону минског поља. Према информацијама, жена је смртно страдала, а мушкарац је са тешким повредама превезен у болницу у Федерацији БиХ.

У ЦЈБ Добој наводе да су истрага и увиђај у току. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *