Преминуо новинар Марко Марковић

Доајен српског спортског новинарства Марко Марковић преминуо је jуче у Београду, у 76. години послије дуге и тешке болести.Марковић је новинарством почео да се бави 1957. године, а највећи дио каријере провео је у Радио-телевизији Београд (1962 -1995). Током радног вијека преносио је велики број фудбаских утакмица и извјештавао са 40 шампионата Европе и свијета […]

субота, децембар 24, 2011 / 07:55

Доајен српског спортског новинарства Марко Марковић преминуо је jуче у Београду, у 76. години послије дуге и тешке болести.Марковић је новинарством почео да се бави 1957. године, а највећи дио каријере провео је у Радио-телевизији Београд (1962 -1995).

Током радног вијека преносио је велики број фудбаских утакмица и извјештавао са 40 шампионата Европе и свијета и Олимпијских игара.

Био је аутор и водитељ култне ТВ емисије “Индирект”, више радио и ТВ емисија о спорту, великог броја интервјуа и шест монографија.

Марковић је био и одговорни уредник Спортског програма ТВ Београд, одговорни уредник Спортског програма РТС-а, као и предсједник Удружења спортских новинара СРЈ.

Од 1995. године радио је на Телевизији Пинк, гдје је био уредник спортске редакције, али се у посљедње вријеме ријетко појављивао на послу због болести.

Вријеме и мјесто сахране биће накнадно објављени.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *