Преминуо бивши боксерски шампион Џо Фрејзер

Некадашњи свјетски шампион у боксу у тешкој категорији Џо Фрејзер умро је у 67. години након краће и тешке болести, саопштила је његова породица. Фрејзер, познат и као Смокин Џо, лежао је у болници у Филаделфији након што му је прије неколико седмица дијагностикован рак јетре. Фрејзер ће остати упамћен у историји бокса као први […]

уторак, новембар 8, 2011 / 09:03

Некадашњи свјетски шампион у боксу у тешкој категорији Џо Фрејзер умро је у 67. години након краће и тешке болести, саопштила је његова породица.

Фрејзер, познат и као Смокин Џо, лежао је у болници у Филаделфији након што му је прије неколико седмица дијагностикован рак јетре.

Фрејзер ће остати упамћен у историји бокса као први који је побиједио Мухамеда Алија 1971. године, али му се овај касније реванширао у два наврата, јавља Би-Би-Си.

Био је носилац свјетске титуле између 1970. и 1973. године.

Фрејзер је освојио олимпијско злато 1964. године након што је на Играма замијенио Бастера Матиса.

Освојио је титулу у тешкој категорији 1970. године побиједивши Џимија Елиса у Њујорку, а три године касније ту титулу губи поразом од Џорџа Формана.

Међутим, Фрејзер је најпознатији по три велика меча са Мухамедом Алијем, укључујући "епску битку" познату као "Трила ин манила" 1975. године.

"Тешко ми је да повјерујем да је Џо болестан и не могу то да прихватим", рекао је Али након што је чуо вијест о болести Фрејзера.

Фрејзер се повукао 1976. године након пораза од Формана. Поново се вратио, безуспјешно 1981. године само у једном мечу прије него се повукао за стално. 0 КОМЕНТАРА

  1. Какав је ово био фајтер, претеча Тајсону. Мислим да би испрашио „гвозденог“ Мајка да су били у сличним годинама. Мечеви њега и Алија су легендарни, када желим да уживам у борби, а да то није сјећање на покојног Парлова и на живог Бенеше и борбе против Коена ’79. онда пустим себи снимак ових мечева измеђ Фрејзера и Алија. Нема тога више. Задњи велики боксер је био Ленокс Луис али конкуренција му је била танка. Тајсон и Холифилд на крају, Кличко још неспреман и слични.
    Почивај у миру велемајсторе!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *