Премијера „Све о мојој мајци“ 26. 4. у БДП

Представа „Све о мојој мајци“, позоришна адаптација сценарија за истоимени култни филм шпанског редитеља Педра Алмодовара, биће премијерно изведена 26. априла у Београдском драмском позоришту. Редитељка представе Ђурђа Тешић рекла је данас на конференцији за новинаре у БДП-у да је ријеч о дирљивој и хуманој мелодрами с елементима комедије у чијем је средишту прича о […]

среда, април 20, 2011 / 17:16

Представа „Све о мојој мајци“, позоришна адаптација сценарија за истоимени култни филм шпанског редитеља Педра Алмодовара, биће премијерно изведена 26. априла у Београдском драмском позоришту.

Редитељка представе Ђурђа Тешић рекла је данас на конференцији за новинаре у БДП-у да је ријеч о дирљивој и хуманој мелодрами с елементима комедије у чијем је средишту прича о превазилажењу једног од најтежих болова – бола због губитка дјетета.

Представа је рађена према сценској адаптацији Семјуела Адамсона која је први пут изведена 2007. у лондонском Олд Вику, у режији Тома Кернса, а по наруџбини умјетничког директора тог театра Кевина Спејсија.

"Све о мојој мајци" није, како је нагласила редитељка, римејк Алмодоваровог филма, већ представа у којој се изнова подсјећа на лепоту животне страсти, пријатељства и љубави.

У представи играју: Паулина Манов, Стојан Ђорђевић, Љубинка Кларић, Ивана Николић, Данијел Сич, Ања Алач, Весна Чипчић, Владан Милић, Петар Бенчина, Лако Николић, Андреа Форца, Драгиша Милојковић, Матеја Поповић и други.

Сценограф је Зорана Петров, костиме је креирала Јелисавета Татић, а комад прати оригинална филмска музика Алберта Иглесијаса. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *