Прелази на Косову раде, ако се плати

Наплата осигурања за возила из централне Србије на прелазима према Косову почела да се примјењује. Посредник ЕУ Роберт Купер поздравља примјену споразума о слободи кретања. Примјена договора о слободи кретања људи и возила почела је на прелазима на административној линији са Косовом и Метохијом, али око пунктова Мердаре и Кончуљ није било много возила. На […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 19:09

Наплата осигурања за возила из централне Србије на прелазима према Косову почела да се примјењује. Посредник ЕУ Роберт Купер поздравља примјену споразума о слободи кретања.

Примјена договора о слободи кретања људи и возила почела је на прелазима на административној линији са Косовом и Метохијом, али око пунктова Мердаре и Кончуљ није било много возила.

На пункту Мердаре договор је почео да се примјењује од поноћи. На прелазу није било велике гужве, осим на пунктовима за издавање полиса осигурања, јавио је дописник РТС-а.

Власници возила који са КС регистарским таблицама улазе у централну Србију плаћају осигурање од 105 евра за мјесец дана. Власници возила са таблицама градова у Србији, приликом улаза на Косово за 15 дана плаћају 60 евра.

Улазак у централну Србију омогућен је и возилима која имају таблице РКС, с тим што њихови власници, осим мјесечног осигурања, морају да плате и пробне таблице које коштају 30 евра и 500 динара по сваком дану проведеном у централној Србији.

Осигурање за камионе који са ознакама градова у централној Србији улазе на Косово износи 160 евра за мјесец дана.

Према Уредби Владе Србије о контроли преласка административне линије са КиМ, која је данас објављена у Службеном гласнику, прелазак административне линије дозвољен је на прелазима: Депце – општина Прешево, Кончуљ – општина Бујановац, Добросин – општина Бујановац, Брезница – општина Бујановац, Муховац – општина Бујановац, Медевце – општина Медвеђа, Спонце – општина Медвеђа, Мердаре – општина Куршумлија, Рудница – општина Рашка, Табалије – Нови Пазар, Вучја Локва – општина Нови Пазар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *