Прекрајање историје: Како је великосрпство убило Фердинанда

Српски режисер Александар Мандић упозорио је на опасност да се уочи сто година од обиљежавања Првог свјетског рата у Европи и свијету води циљна кампања да се као кривац за тај рат прогласи Србија и српски народ и на тај начин „прекроји историја“. Мандић је у свом ауторском тексту "Нова историја" за београдску "Политику" констатовао […]

субота, мај 25, 2013 / 12:03

Српски режисер Александар Мандић упозорио је на опасност да се уочи сто година од обиљежавања Првог свјетског рата у Европи и свијету води циљна кампања да се као кривац за тај рат прогласи Србија и српски народ и на тај начин „прекроји историја“.

Мандић је у свом ауторском тексту "Нова историја" за београдску "Политику" констатовао да ће 25.000 књига, колико их је најмање написано о Првом свјетском рату сада отићи у историју, јер се пишу неке нове књиге чија је намјера јасна – наметнути нове истине.

Као илустрацију својих тврдњи српски режисер навео је књигу "Мјесечари", професора историје са Кембриџа Кристофера Кларка, коју западни медији проглашавају "ремек дјелом", а која управо подржава тезу о "Србима као кривцима за рат".

"Књига не почиње атентатом на Фердинанда већ 11 година раније, убиством Александра и Драге Обреновић. Убице, које су приказане као сурови монструми сањају о `Великој Србији` и ето корена свих недаћа у Европи 1914. године", пише Мандић.

Он даље појашњава да је Клерк у својој књизи изнио тезе да су након сарајевског атентата, супротно досадашњим чињеницама, Руси први објавили мобилизацију "како би охрабрили Србе да се супротставе Аустроугарској".

Мандић на крају закључује да се Србија и Срби уочи стогодишњице, у којој су досегли највећу славу, платили ужасну цијену и изашли на европску сцену, за разлику од других не баве тим дијелом историје већ "Слушају `Аиду` у Виминацијуму".

Српски историчар Чедомир Антић раније је за Срну изјавио да се у прослави сто година од сарајевског атентата, крије скривена намјера унитаризације БиХ и укидања Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Да,наши историчари и политичари дају интервју за наше новине и телевизију мислећи да су непоновљиви у заштити српских интереса, да тај брутални свијет гдје владају дезинформације све то прати и прогласиће Србе за свеце а НАТО, турке, швабе и наше комшије њихове вјековне саучеснике у злочину за покварењаке.
  Мало сутра.
  Одвојите господо 50 милиона еура, снимите филмове, платите награде у Кану и осталим фестивалима и ето нас тамо гдје је истина, нема цијене доказати своју историју.

  Ако своју правду не пласирамо свијету, објавиће нашу кривду фалсификатори.
  Што се није објавило није се ни десило, зар не?

  Дајте паре Душку и Синиши Ковачевићу да то сниме истину, сами ће они сценарио написати, то је пут, иначе ће стварно Фердинанд, бити светац, а душа од човјека Бранко Ћопић фашиста.
  Мислим да ће ускоро читав свијет мислити да је Фердинанд погинуо у Сарајеву 93. и да га је убио неки српски поп зато што је спречавао убиство невине дјеце, како нам пакују наше комшије и Ватикан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *