Предсједник Владе РС отворио изложбу слика младих ликовних стваралаца

ТРЕБИЊЕ- Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић синоћ је у Музеју Херцеговине у Требињу отворио изложбу слика младих ликовних стваралаца из Српске, чији су радови настали у оквиру пројекта „Кораци“, који је покренуло Министарство просвјете и културе РС. Џомбић је током свечаности изразио увјерење да ће млади умјетници допринијети општем развоју ликовне сцене у РС, […]

уторак, април 19, 2011 / 10:06

ТРЕБИЊЕ- Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић синоћ је у Музеју Херцеговине у Требињу отворио изложбу слика младих ликовних стваралаца из Српске, чији су радови настали у оквиру пројекта „Кораци“, који је покренуло Министарство просвјете и културе РС.

Џомбић је током свечаности изразио увјерење да ће млади умјетници допринијети општем развоју ликовне сцене у РС, те да ће они неафирмисани наћи своје мјесто у овој умјетности.

Он је подсјетио да је министар просвјете и културе РС Антон Касиповић 2008. године покренуо пројекат "Кораци", с циљем промовисања младих талената. Предсједник Владе РС навео је да је изложбени простор отворен у Административном центру Владе РС у Бањалуци и да је до сада организовано 26 изложби радова основаца, средњошколаца, студената, наставника, професора и неафирмисаних умјетника.

Џомбић каже да је током 2009. и 2010. године овај пројекат у РС проширен са радионицама, а да су током ове године изложбе радова пројекта "Кораци" отворени у Приједору, Зворнику и Требињу.

Директор Музеја Херцеговине Веселка Салатић истакла је да је главни циљ образовног рада у овој културној установи "подстицање маште и фантазије". "Умјетничко васпитање суштину човјека тражи у сфери доживљавања и осјећања", навела је Салатићева.

Представници Школе сликања "Кембриџ центра" из Билеће уручили су Касиповићу захвалницу за допринос развоју ликовне умјетности младих и за помоћ у раду школе сликања у Херцеговини.

У Музеју Херцеговине у Требињу организована је и мини радионица младих талентованих ликовних стваралаца из Херцеговине, а радови ће бити поклоњени изложбеном простору ове културне установе.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *