Предприступни фондови: За приоритете 131 милион евра

Савјет за регионалну сарадњу организовао је дводневни састанак у Сарајеву са представницима држава Западног Балкана и Турске, како би омогућили Европској комисији да идентификује приоритетне секторе за финансирање средствима Инструмента предприступне помоћи за 2012. годину, саопштио је данас Савјет. У саопштењу се наводи да се дискутовало о пројектима, вриједним 131 милион евра, који се тичу […]

среда, новембар 16, 2011 / 18:56

Савјет за регионалну сарадњу организовао је дводневни састанак у Сарајеву са представницима држава Западног Балкана и Турске, како би омогућили Европској комисији да идентификује приоритетне секторе за финансирање средствима Инструмента предприступне помоћи за 2012. годину, саопштио је данас Савјет.

У саопштењу се наводи да се дискутовало о пројектима, вриједним 131 милион евра, који се тичу високог образовања, реформе јавне администрације, парламентарној сарадњи, борби против организованог криминала и корупције, цивилне заштите, програма за младе и управљања у региону.

Било је ријечи о најновијем пакету проширења 2011-2012, наводи се у саопштењу.

Генерални секретар Савјета Хидо Бишчевић рекао је, отварајући скуп у уторак, да су охрабрујуће поруке из стратегије проширења Европске комисије.

Према његовој оцјени, потврда спремности Хрватске за чланство у средином 2013. године, препоруке за отварање преговора о приступању са Црном Гором и одобравање статуса кандидата за Србију, служи као снажан подстицај другима да прихвате већу одговорност у испуњавању неопходних реформи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *