Предмети са Tитаника на аукцији

Збирка предмета са брода Tитаник наћи ће се на аукцији наредне године када ће се навршити 100 година од када је овај брод потонуо, пренијеле су данас агенције. Збирка од преко 5.000 предмета, међу којима је порцеланско посуђе, намјештај, лични предмети путника попут бочица парфема, али и дио бродског корита, процијењена је на 189 милиона […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 13:43

Збирка предмета са брода Tитаник наћи ће се на аукцији наредне године када ће се навршити 100 година од када је овај брод потонуо, пренијеле су данас агенције.

Збирка од преко 5.000 предмета, међу којима је порцеланско посуђе, намјештај, лични предмети путника попут бочица парфема, али и дио бродског корита, процијењена је на 189 милиона долара.

Збирку продаје фирма “Премијер егзибишнс“, која предмете са Tитаника излаже широм свијета и власник је предмета са овог брода.

Аукција је заказана за 1. април у аукцијској кући “Гернси“ у Њујорку, а подаци о продаји биће саопштени тек 15. априла на дан када је Tитаник тачно прије један вијек потонуо на свом првом путовању након удара у ледени брег.

Детаљи о аукцији биће саопштени у јануару.

У бродолому Tитаника погинуло је више од 1.500 од укупно 2.228 путника и чланова посаде, а олупину је 1985. године пронашао тим под вођством океанографа Роберта Баларда. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *