Повеља од Романије иде Бори Капетановићу

Повеља 21. Видовданских пјесничких сусрета на Романији биће додијељен књижевнику Бори Капетановићу из Бањалуке, за укупан допринос развоја српске културе и књижевности, одлучио је Извршни одбор Књижевног клуба „Романија“ на састанку на Сокоцу. Предсједник Књижевног клуба Романија Миланко Боровчанин рекао је новинарима да је Капетановић на овим сусретима добио награду 1996. године за књигу под […]

четвртак, мај 23, 2013 / 12:26

Повеља 21. Видовданских пјесничких сусрета на Романији биће додијељен књижевнику Бори Капетановићу из Бањалуке, за укупан допринос развоја српске културе и књижевности, одлучио је Извршни одбор Књижевног клуба „Романија“ на састанку на Сокоцу.

Предсједник Књижевног клуба Романија Миланко Боровчанин рекао је новинарима да је Капетановић на овим сусретима добио награду 1996. године за књигу под називом "Џез рата".

Он је паменуо да је Капетановић до сада објавио више од 30 књига поезије и прозе међу којима су књиге "Дрипачки ноктурно", "Нису ласте будаласте", "Како се калио Боро".

Боровчанин је подсјетио да ће овогодишњи 21. Видовдански пјеснички сусрети почети 27. јуна пјесничком вечери у Хан Пијеску, а 28. јуна ови сусрети ће бити одржани на Сокоцу, укључујући поетски помен на соколачком Војничком спомен-гробљу "Мали зејтинлик".

Досадашњи добитници ове повеље били су књижевници Матија Бећковић, Ђорђе Сладоје, Слободан Ракитић, Љубивоје Ршумовић, Добрица Ерић, Дара Секулић, Ранко Прерадовић и други.

Књижевни клуб "Романија" окупља више од 30 чланова са подручја Сокоца, Рогатице и Власенице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *