Потврђено: Формирана власт у Бањој Луци

Власт у Бањој Луци у наредне четири године и већину од најмање 19 мандата у Скупштину града Бања Лука чиниће СНСД, ДНС и СП, потврдио је данас Слободан Гаврановић, новоизбрани градоначелник Бање Луке. Гаврановић је рекао да је јуче разговарано са представницима ДНС-а, а данас са представницима СП-а, те да је договорена коалиција на бази […]

петак, октобар 12, 2012 / 16:19

Власт у Бањој Луци у наредне четири године и већину од најмање 19 мандата у Скупштину града Бања Лука чиниће СНСД, ДНС и СП, потврдио је данас Слободан Гаврановић, новоизбрани градоначелник Бање Луке.

Гаврановић је рекао да је јуче разговарано са представницима ДНС-а, а данас са представницима СП-а, те да је договорена коалиција на бази његовог програма који је током кампање презентован грађанима.

Он истиче да ће у наредном периоду обавјестити остале политичке партије које имају мандате у Скупштини града Бањалука да је власт формирана и да ће је чинити ове три партије.

"Суштина је у томе да мој програм који смо понудили грађанима Бањалуке јесте наша заједничка платформа дјеловања у наредне четири године", казао је Гаврановић.
На питање да ли је било ријечи о начелничким позицијама у Административној служби града Бањалука, Гаврановић је рекао да је начелно разговарано о томе али да оно није примарно већ техничко питање о којем ће још бити ријечи.

"За њега смо договорили одређене формуле на основу којих ћемо то питање у потпуности дефинисати", казао је Гаврановић.

Чудић: Расподјела у складу са процентом

Представници Социјалистичке партије постигли су данас са представницима СНСД-а сагласност о начелним принципама дјеловања будуће коалиције ове двије странке и ДНС-а, који ће чинити већину у Скупштини града Бања Лука, потврдио је потпредсједник СП-а Саша Чудић.

Чудић је рекао Срни да је договорено да се град Бањалука развија на програмима који су промовисани у предизборној кампањи и да учешће у расподјели функција буде у складу са процентом у скупштинској већини.

Он је додао да данас није разговарано о конкретним позицијама, као ни о мјесту предсједника Скупштине града и да ће разговори бити настављени у понедјељак, 15. октобра.0 КОМЕНТАРА

 1. Изгледа да је Гавран испалио Стевандића, ништа од награде за добро одрађен посао у трци за градоначелника.

  Занимљиво је да се више не јавља онај несретни Рамштајн. Претпостављам да је СДС побједио у селендри из које долази па су га смјестили у неку од фотеља.

 2. Очекиван резултат преговора! Како нам је било протеклих 12 година тако ће нам бити и наредне 4, али можда и горе. Имали смо прилику за промјене, причали смо о промјенама, а на крају коалицији СНСД, ДНС и СП дали смо највећи број гласова! Сами смо криви!

 3. Knin

  Твоје мишљење, знам само да је НДС и прије избора у БЛ дјеловао као опозиција а да ће тако наставити и после …

 4. НДС је дјеловао као опозиција у БЛ зато што нисте били потребни власти.
  Питај Крсту како је ових дана, као и послије општих избора, гребао по СНСДовим вратима.

  Ви из НДСа сте највећа багра, ни позиција ни опозиција.

 5. Bosicu i stevandicu, mamicu vam zvaljavu i krmecu, smjestili ste nam! Prokletnici izdajnicki, firer radi otvoreno protiv nas: pali i zari, rusi i pljacka, otima i sa ustasama gazi nas… a vi mucki i s ledja. Narod je neuk, zaglupljen, fircijevo djelo po fasistickom projektu unistenja nasega naroda,i takvi vam povjerovase i, nema nam spasa. „Su cim cete pred Milosa?’ izrodi nijedn!
  Banjaluku predadoste fasistima,zlodjelo !

 6. За све тупаве Бањалучане који нису сконтали игранку па поново гласали за криминалце:

  Бањалучани, говна ручали!

 7. Нема потребе да причамо о НДС-у, није тема! Чланак је о формирању власти у Бањалуци, моје мишљење је …

  Перо Милић, 12.10.2012. 17:42:20 [54093]
  Очекиван резултат преговора! Како нам је било протеклих 12 година тако ће нам бити и наредне 4, али можда и горе. Имали смо прилику за промјене, причали смо о промјенама, а на крају коалицији СНСД, ДНС и СП дали смо највећи број гласова! Сами смо криви!

 8. prdonja

  Шта ти трабуњаш?
  Јеси глас’о за Бојића?Погледај у којој је странци.
  Није народ неук од Додика и због Додика,јеб’о те Додик таквог поремећеног.

  Колико покварен,примитава,искомплексиран,какве сумануте идеје ти заступаш?

 9. Гласао сам за Српску радикалну странку, знао сам унапријед да сам у мањини и да ће се тешко нешто промјенити у Бања Луци. Драго ми је што је СНСД пукао на многим фронтовима. Надам се у блиској будућности да ће Срби имати више памети, да дјелују јединственије и напокон затрпају на депонији СНСД.

 10. jea, 12.10.2012. 16:54:26 [54090]
  Jebote, čitajući komentatore po frontalu pomosilio sam da će SDS u vlast, kako su se razgalamili! Šta sad biva?

  U potpunosti se slažem sa tobom.Ovi ili veze nemaju ili su zaduženi za da šire gluposti.

 11. Pa, cilj sds-a je i trebao da bude vlast, s tim da se bori protiv rezima. U BL, sds je radio da ne dodje na vlast, ali je i radio u korist rezima. Da je bilo srece bilo bi tako, no Bosic i Stevandic su radili za ovo danasnje stanje. Izgubila je BL, izgubio je narod, izgubila je RS. Predali su im BL na tacni: izvoli Gavrane, dokrajci nas do kraja.
  Ljudska sujeta, prokleta pohlepa i glupost je i ovaj put bila jaca.

 12. Па у маленим општинама су сконтали шта им се спрема и гласали против СНСД-а, а у Бања Луци у којој је републичка власт која је ту пред носом и која је заслужна за повећан број сиротиње нису укапирали или то више није Бања Лука! Ко му га зна ко се све доселио! Осим тога ту је огроман број гласача и могло је свега да буде и удараца испод жита! Међутим, то је била једина прилика да људи нешто промијене а да не страхују да ли их кињи неки „партијски друг“ и то се није схватило! Жалосно!!!

 13. Слободан Гаврановић на дан избора рече да СП не долази у обзир при формирању власти, па показа након неколико дана колико му је јак карактер.

  Молио бих редакцију да направи још један интервју с г-дином Балабаном, да објасни шта га је нагнало да скочи у загрљај онима које је критиковао да су аутократе, апсолутисти, иако су се односи у броју одборника СНСД, СП и ДНС симболично измјенили:

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=25665

  Цитирам:

  „Да би човјек, или простор, или политичка заједница, или било шта напредовало; мора да се мијења – јер само промјена доноси напредак.“

  Очигледно је да није дошло до промјене и да неће бити напретка у наредне 4 године. Ово нису моје ријечи.

  А шта тек рећи о Социјалистичкој партији, која након свих хапшења, понижавања и отвореног напушавања ускаче у мазохистички загрљај?

 14. ovo je jedinstvena prilika da SP i DNS izadju iz skuta SNSDa i prerastu u prave velike partije..naravno to se nece desiti jel sacicama jadnika u vrhu vise odgovara 2 god kradje nego cekanja da se stvari tektonski poremete.

 15. Knin, 12.10.2012. 17:28:10

  Коњићу, честитам ја теби новог градоначелника у твојој селендри, е сад да ли је то гаврановић у БЛ гдје си утекао или неки твој јуре у Книну исти клинац….B-)B-)B-)

  Мене можеш да повучеш за ону ствар, само кад ти ја дозволим, ево сад вуци раго книнско-сељачка…B-)B-)

 16. „рамштајн“

  То што је Гавран побиједио у БЛ треба да захвалимо твом страначком колеги Стевандићу. Нема разлике између СДСа и СНСДа, иста сте багра.

  Ти мора да си једна од оних дроља које ће Цицко да запосли у свом кабинету.

 17. Knin, 13.10.2012. 19:20:37
  Дођи да те ја запослим да ми пушиш киту дрољо избјегличка книнска…тамо си усташама пушила, па су те ногирали, ето прилике да се покажеш код нас гдје СДС влада.
  За разлику од тебе бједнице ја бар могу да изаберем себи начелника, а ти ни то ниси у стању, јадо јадна, иди негдје убиј се кад није било среће да те Готовина прикоље доле у книнским гудурама…:P

 18. Knin, 13.10.2012. 19:20:37 [54205]
  „рамштајн“

  То што је Гавран побиједио у БЛ треба да захвалимо твом страначком колеги Стевандићу. Нема разлике између СДСа и СНСДа, иста сте багра.

  Gavranović je pobjedi zato što 40 % BL je glasalo za njega.
  Ako već Cicka spominješ i na Sokocu su bila 4 kandidata pa ih je SDS oduvao. Vama je uvijek SDS kriv, a znate dobro ko Vam je izgurao na vlast Biljanu i Milorada. Nemaš pojma koliko je nama iz Istočnog Sarajeva odvratno kad stavljate u isti ravan SDS i SNSD-e.Svi mogući kopleksi vlasti iz Banja Luke su izdrkavane po nama i to od 98-e.

 19. Овај несретни Рамштајн је слика и прилика просјечног СДСовог гласача. Неписмен, примитиван, држи Радованову слику у спаваћој соби, вјероватно се купа једном мјесечно итд.

  Гдје год је имао шансу да побиједи неко трећи удружили су се СНСД и СДС, примјер су Фоча,Брод и Баља Лука. И једну и другу багру би требало почистити 2014. године.

 20. Knin, 14.10.2012. 10:58:02

  Па видиш дрољо книнска да се са тобом нико неће да удружи?
  Ко си ти? Кога ти представљаш уопште и кога је уопште брига за тебе и твоје менталне проблеме и потребе!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *