Потврђене оптужнице за махинације у Фруктони

Бањолучки Окружни суд потврдио је оптужницу против предсједника Управног одбора и Скупштине акционара “Фруктоне” Недељка Поповића и још двије особе који се терете за милионске злоупотребе у случају продаје земљишта “Фруктоне”. Осим Поповића који се терети за оштећење и повлашћивање повјерилаца за исто дјело оптужен је директор предузећа “Интеринвест Крајс” Слободан Жупљанин. Бивши помоћник директора […]

понедељак, април 29, 2013 / 15:57

Бањолучки Окружни суд потврдио је оптужницу против предсједника Управног одбора и Скупштине акционара “Фруктоне” Недељка Поповића и још двије особе који се терете за милионске злоупотребе у случају продаје земљишта “Фруктоне”.

Осим Поповића који се терети за оштећење и повлашћивање повјерилаца за исто дјело оптужен је директор предузећа “Интеринвест Крајс” Слободан Жупљанин.

Бивши помоћник директора бањалучке подручне јединице Пореске управе РС Витомир Ђукић оптужен је за кривично дјело несавјестан рад у служби.

Специјално тужилаштво РС терети њих тројицу да су земљиште и објекте у власништву “Фруктоне” у улици Београдска 24 продали за износ од 10.500.000,00 КМ плаћајући са истим новцем непостојећа и недоспјела потраживања на некретнинама на којима је била успостављена хипотека ради наплате пореског дуга “Фруктони”од стране Пореске управе РС.

На земљишту и објектима који су продати била је уписана хипотека због чега су Поповић и остали продајом оштетили повјериоце „Фруктоне“ у којој је покренут стечај и тако онемогућили наплату пореског дуга у износу од 4,35 милиона марака.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *