Потврђен стечај Урбанистичког завода

Виши привредни суд у Бањалуци одбацио је као неосновану жалбу Урбанистичког завода Републике Српске на одлуку о покретању стечаја и потврдио рјешење бањалучког Окружног привредног суда за отварање стечајног поступка у заводу. "Синдикат је задовољан рјешењем Вишег привредног суда и надамо се да ће овим бити окончана дугогодишња агонија у Урбанистичком заводу", рекла је Срни […]

уторак, јун 14, 2011 / 15:27

Виши привредни суд у Бањалуци одбацио је као неосновану жалбу Урбанистичког завода Републике Српске на одлуку о покретању стечаја и потврдио рјешење бањалучког Окружног привредног суда за отварање стечајног поступка у заводу.

"Синдикат је задовољан рјешењем Вишег привредног суда и надамо се да ће овим бити окончана дугогодишња агонија у Урбанистичком заводу", рекла је Срни предсједник Синдикалне организације Урбанистичког завода Живана Голић.

Она је додала да је сада правоснажно рјешење бањалучког Окружног привредног суда о покретању стечаја.

"Сада преостаје да идемо у нову процедуру продаје Урбанистичког завода и, надам се, отварање нових радних мјеста", каже Гојићева.

Након што је Окружни привредни суд Бањалука 16. септембра прошле године донио одлуку о покретању стечајног поступка у Урбанистичком заводу, почетком новембра стечај је поништен, јер је Виши привредни суд Бањалука прихватио жалбу овог предузећа.

Директор Завода Горан Вајкић уручио је 21. марта отказе 21 раднику, уз образложење да су технолошки вишак и да су неквалификовани за рад у овој установи. За остале раднике воде се судски поступци по основу радних спорова.

Већински власник Урбанистичког завода РС је бањалучки бизнисмен Јово Видовић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *