Поставка посвећена Андрићу на београдском аеродрому

Поводом обиљежавања 50.годишњице од добијања Нобелове награде књижевника Иве Андрића, на аеродрому „Никола Тесла“ данас ће бити отворена изложба посвећена животу и раду овог писца. Поставка је подијељена на више дијелова, на различитим мјестима на аеродрому посјетиоци ће бити у прилици да се упознају са дјелом Иве Андрића као и занимљивим материјалом из његове дипломатске […]

недеља, новембар 27, 2011 / 15:46

Поводом обиљежавања 50.годишњице од добијања Нобелове награде књижевника Иве Андрића, на аеродрому „Никола Тесла“ данас ће бити отворена изложба посвећена животу и раду овог писца.

Поставка је подијељена на више дијелова, на различитим мјестима на аеродрому посјетиоци ће бити у прилици да се упознају са дјелом Иве Андрића као и занимљивим материјалом из његове дипломатске службе.

Андрић је наиме више од 20 година био у дипломатској служби Краљевине Југославије, у Риму, Паризу, Букурешту, Марсеју, Мадриду, Бриселу, Женеви, Берлину – што је искоришћено као тема која може бити занимљива путницима на аеродрому.

Поставка је реализована у сарадњи са Музејом града Београда а за њену израду коришћени су материјали из Легата Иве Андрића: рукописи, фотографије, документа, уметничка дјела, лични предмети, признања и одликовања. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *