Поштанске марке са укусом мора

Словеначка пошта најавила је да ће на јесен издати четири поштанске марке са мотивима морских риба, које ће бити покривене танким слојем соли из једине словеначке солане Сечовље. Иницијативу за издавања поштанских марки "са укусом соли" дао је пирански филателиста Митја Јанчар, који је са дизајенером Матјажем Учакаром и аутор серије на којој ће бити […]

понедељак, мај 13, 2013 / 14:59

Словеначка пошта најавила је да ће на јесен издати четири поштанске марке са мотивима морских риба, које ће бити покривене танким слојем соли из једине словеначке солане Сечовље.

Иницијативу за издавања поштанских марки "са укусом соли" дао је пирански филателиста Митја Јанчар, који је са дизајенером Матјажем Учакаром и аутор серије на којој ће бити приказани морски организими.

"Слане поштанске марке ће бити свјетска новост", рекао је Јанчар и додао да је на замисао о промоцији Словеније преко морске соли из Пирана дошао када је исландска пошта издала марке са вулканским пепелом, као и када је Мароко издао серију марака посутих пијеском из свог дијела Сахаре.

"Марке са укусом мора биће издате у септембру. Увјерен сам у одличан промотивни учинак за Словенију и Пиран", рекао је Јанчар.

Замјеница градоначелника Пирана Меира Хот оцијенила је да представљање риба на поштанским маркама учвршћује медитерански имиџ земље која се обично промовише као средњеевропска дестинација.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *