Посланици СДС напустили Актуелни час

Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске напустио је засједање током “Актуелног часа”, јер како су навели предсједник парламента Српске Игор Радојичић није дозволио да посланик СДС-а Костадин Васић постави питање. Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица рекао је да се Радојичић понаша нетолерантно према посланичком клубу ове странке. […]

уторак, мај 28, 2013 / 12:30

Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске напустио је засједање током “Актуелног часа”, јер како су навели предсједник парламента Српске Игор Радојичић није дозволио да посланик СДС-а Костадин Васић постави питање.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица рекао је да се Радојичић понаша нетолерантно према посланичком клубу ове странке.

“Васић се уредно пријавио, али је и упозоравао на повреду Пословника. Не видим због чега је Радојичић себи дозволио овакве ствари, осим што власт страхује од одређених питања која им се постављају”, рекао је новинарима Говедарица.

Говорећи о повлачењу са дневног реда Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти у Српској, Говедарица је навео да је СДС у надлежнм скупштиниском одбору био против понуђених законских рјешења.

“Понуђена рјешења су лоша, јер се њима не спречава сукоб интереса у органима власти. Предложеним члановима се селективно приступало овом питању”, оцијенио је Говедарица.

Шума раздора

Коментаришући Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о шумама, Говедарица је истакао да је неприхватљиво смањење накнада локалним заједницама са 10 на пет одсто.

“Евидентно је да ће, ако овај закон буде усвојен, локалне заједнице остати без значајних средстава и мораће смањити буџете. Постоји могућност да овај закон буде повучен са дневног реда и ми ћемо то подржати”, рекао је Говедарица.

Посланик Народног демократског покрета у парламенту Српске Драган Чавић нагласио је да би више од 20 посланика морало напустити парламент да је усвојен Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти у Српској.

“Овај закон је повучен са дневног реда, јер појединци неће да сијеку грану на којој сједе. Нису овдје дошли да проводе вољу народа него личну”, сматра Чавић.

Са дневног реда данашње сједнице Скупштине, на захтјев надлежних скупштинских одбора, повучени су Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Српске и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о здравственим коморама.0 КОМЕНТАРА

 1. Није ово Народна скупштина Републике Српске, ово је „истурено одјељење“ пљачкашке експедиције владајуће клике Републике Српске.

 2. Срамота је ову снсд кафанчугу звати Скупштином, па још и народном!? Које народно право се ту остварује??

 3. Sjećate li se vi onoga pisma upućenog Miloševiću kojega je po zadatku pročitao firči , prije petooktobarskih dešavanja?
  Ko li će dobiti zadatak da pročita pismo sličnog, ili istog sadržaja , samo upućeno našem firčiju?

  A, to što su poslanici sds-a izašli sa zasjedanja, pa otišli ljudi u kantinu na osvježenje.
  Malo razbiti monotoniju, napraviti interesantnijim izvještaje iz skupštine.
  Da sds misli ozbiljnije uzdrmati režim vratio bi se izvornom sds-u koji je stao ispred svog naroda kada mu je bilo teško.

 4. Приједор, о каквом ти изворном СДС-у причаш. О СДС-у Моме Мандића, Крајишника и осталих ратних профитера и пљачкаша. Стварно те не разумијем!

 5. Том СДС-у, ти симана ниси смио ни присмрдити ни ти ни твоје комуњаре, а признавали су га и у Србији итекако и то се добро котирао и код владајућег Милошевићевог режима, али и код опозиције, то је умјетсност вођења политике са матицом, за разлику од овог садашњег сероње, што не зна гдје роговима бије у Београду!?

 6. “и то се добро котирао и код владајућег Милошевићевог режима, али и код опозиције“

  А санкције? Код које опозиције је добро котирао? Колико ја знам једино је Ђинђић од опозиционара походио Пале. Чак ни Коштуница није долазио.

 7. Mile je najbolji SDS-ov ucenik.On je na vrijeme shvatio sta ovaj retardirani narod voli, nacionalno palamudjenje, svadja sa strancima i sl.A u sustini samo gledaj svoj dzep, to je SDS godinama radio a nastavio Mile i njegov SNSD.Ova stoka od naroda i ne zasluzuje bolje.

 8. симана, код Коштунице се и данас добро котира СДС, чак су и на истој програмској шеми!
  Од свих тадашњих партија, једино је комунистички огранак партије вука манитог био ван сарадње са СДС-ом, јер је Рашо на вријеме провалио репоњу вука комуњару да је страна филијала!

 9. Код Коштунице се данас добро котира свака фашистичка и антизападна сподоба, чак и Милошевић код њега постхумно добро котира.

  Једна од ствари на које смо ми из СПО најпоноснији је та да никада нисмо сарађивали са СДС-ом, осим оних дана када су српски посланици СДС-а и СПО-а, заједно са Додиковим и Калинићевим реформистима у Скупштини БиХ, оснивањем Српске Републике БиХ, одговорили муслиманским и хрватском посланицима на неуставно прегласавање.

  Ми смо још тада знали да је СДС удбашка творевина, да је Караџић обични пиончић у њиховим рукама (нико осим психијатријских случајева попут тебе за њега прије рата није чуо, осим ужег круга сарајевских јалијаша, ‘пјесника’ и алкохоличара).

  А шта мисли народ у Србији о СДС-у најбоље показују резултати на изборима. Многи на Фронталу не знају, или су заборавили, да је СДС послије рата промијенио име и да се звао Српска демократаска странка свих српских земаља (СДС-ССЗ). Када су пошушили на изборима у Србији, листом су прешли у србијанску верзију те удбашке творевине (ДСС) и отуда то ‘поштовање’Коштунице према СДС-у.

 10. Једна од добрих ствари СДС-а је баш та што никад није сарађиво са странком секретарице од Мике Шпиљка, вука драшковића, комуњарског потомка, сарадника свих страних обавјештајних служби, управника свих бувљака у земљи у неславној улози кловна на градским трговима!

  Сав онај националистички занос и покрет код Срба, та комуњарска сподоба је смислено разбијала, па је све то скупа остало само неостварен сан.
  Сви његови најближи сарадници су убијени на његов миг, он је сахранио Белог, Гишку, Лаиновића, Звонка Осмајлића,..а у исто вријеме сам над собом инсцениро разне атентате!

  Таква ругоба и изрод српског народа се није појавио још од времена коче поповића, крцуна пенезића и сличних антисрпских комуњарских гњида! Надам се да је он последњи у том неславном низу и да се никад више ни један сличан њему неће појавити у Србији.

  Данас то игнорисање вука и његовог љигавог спо-а, служи на част баш СДС-у и то највише захваљујући природној интелигенцији др Радована Караџића да просуди на вријеме о сваком појединцу на прави начин. Радован није одбијао сарадњу са Ђинђићем, иако му никакве користи није доносила, тад га је назвао и „новим лидером“, на шта је било бурних реаговања из Милошевићевог СПС-а и мириног јул-а, али тек касније су многи к’о папагаји понављали ту Радованову констатацију као неупитну чињеницу!

 11. Охохо, ево га. Радован Караџић први препознао лидерске способности Зорана Ђинђића?!

  Ако је и од тебе пуно. А прије пмјесец два си говорио како је Ђинђића требало убити.

  Још кад додам ове твоје халуцинације око атентата на Вука Драшковића, јасно је ко дан, да си будалетина на куб. Квадрат је мало.

 12. Замисли да неко повјерује, да је само један метак прошао поред главурде вука комуњаре у његовом стану у Будви, а да је неко хтио да убије вашку, пуцао би ваљда неколико пута!?

  А за ово прво, распитај се шта је Радован рекао о Ђинђићу након њиховог сусрета некад 1993/4 године, додуше и Ђинђара је тад изгледао ок за наше прилике, прозвао је Скупштину Србије, за увођење санкција Радовановој РС, ријечима „уа издаја“, након што су одбили расправу о тој тачки, него су је усвојили у „пакету мјера“!
  То је било тад и то му нико не оспорава као патриотски чин, не оставити браћу на циједилу, али оно касније стављање у службу своје БНД експозитуре и позивање на наставак бомбардовања Србије му никад и ничим не служи на част!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *