Породица у Јути тражи своје право на полигамију

Адвокати полигамне породице која се прославила на ријалити програму на америчкој телевизији затражили су од федералног судије у Јути да прихвати њихову жалбу на закон те америчке савезне државе о бигамији. Коди Браун и његове жене Мери, Џанел, Кристина и Робин поднијели су у јулу тужбу америчком окружном суду у Солт Лејк Ситију. Јунаци шоуа […]

субота, децембар 17, 2011 / 17:23

Адвокати полигамне породице која се прославила на ријалити програму на америчкој телевизији затражили су од федералног судије у Јути да прихвати њихову жалбу на закон те америчке савезне државе о бигамији.

Коди Браун и његове жене Мери, Џанел, Кристина и Робин поднијели су у јулу тужбу америчком окружном суду у Солт Лејк Ситију.

Јунаци шоуа "Систер Вајфс" на Ти-Ел-Сију тврде да је закон неуставан пошто крши њихово право на приватност, тако што им забрањује да живе заједно и под криминал сврстава њихове приватне сексуалне односе.

По закону државе Јута, људи су криви за бигамију ако имају више дозвола за брак или ако као пар живе са другом одраслом особом у вези налик браку.

Браунови и њихово 17 дјеце преселили су се у јануару у Неваду, након што је полиција покренула истрагу због бигамије. Браунови практикују полигамију као дио вjерских убjеђења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *