Пореска управа: У мају наплаћаено 160 милиона КМ јавних прихода

Пореска управа Републике Српске је у мају ове године наплатила 160 милиона КМ јавних прихода, што је 3,7 милиона КМ или за два одсто мање него у истом мјесецу лани. За првих пет мјесеци ове године прикупљено је 822 милиона КМ или један одсто мање него у истом прошлогодишњем периоду, саопштено је из Пореске управе […]

уторак, јун 4, 2013 / 14:05

Пореска управа Републике Српске је у мају ове године наплатила 160 милиона КМ јавних прихода, што је 3,7 милиона КМ или за два одсто мање него у истом мјесецу лани.

За првих пет мјесеци ове године прикупљено је 822 милиона КМ или један одсто мање него у истом прошлогодишњем периоду, саопштено је из Пореске управе Републике Српске.

Наплата директних пореза повећана је за пет одсто, и то мају ове године у односу на исти прошлогодишњи мјесец, као и за првих пет мјесеци.

Најзначајнији раст прихода у мају ове године у односу на исти мјесец лани од 444 одсто остварен је по основу пореза на непокретности, те 18 одсто по основу пореза на добит.

Укупан износ наплаћених доприноса за 18 радних дана маја мањи је за четири одсто.

У мају ове године на подручју Српске регистровано је 625 пореских обвезника – правних лица и 1472 пореска обвезника – предузетника, док је истовремено одјављено 199 пореских обвезника – правних лица и 607 пореских обвезника – предузетника.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *