Поново ради Викиликс

Веб сајт Викиликс саопштио је да је наставио објављивање садржаја које је обустављено у октобру због недостатка средстава, пренијела је агенција АФП. Објављивање је настављено документима којима се откривају начини на које владе шпијунирају сопствене грађане захваљујући подршци индустријалаца специјализованих за контролне системе. Оснивач Викиликса Џулијан Асанж представио је на конференцији за штампу у Лондону […]

петак, децембар 2, 2011 / 12:57

Веб сајт Викиликс саопштио је да је наставио објављивање садржаја које је обустављено у октобру због недостатка средстава, пренијела је агенција АФП.

Објављивање је настављено документима којима се откривају начини на које владе шпијунирају сопствене грађане захваљујући подршци индустријалаца специјализованих за контролне системе.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж представио је на конференцији за штампу у Лондону публикацију са више стотина докумената потеклих од 160 индустријалаца из 25 земаља специјализованих за системе за контролу и обустављање телекомуникација.

Документи показују да ти системи омогућавају владама да прате грађане преко мобилних телефона, „мејлова“ и трагова остављених током „сурфовања“ по Интернету, објавила је агенција АФП.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *