Помен у Доњој Градини 1. маја

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Начелник општине Козарска Дубица и члан Извршног одбора за обиљежавање 66. годишњице страдања жртава усташког геноцида у јасеновачком логору Доња Градина Нино Јауз потврдио је данас да ће парастос и помен јасеновачким жртвама бити служен 1. маја у Спомен-подручју Доња Градина. "Извршни одбор још увијек утврђује детаље везане за припреме парастоса и […]

среда, април 13, 2011 / 16:30

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Начелник општине Козарска Дубица и члан Извршног одбора за обиљежавање 66. годишњице страдања жртава усташког геноцида у јасеновачком логору Доња Градина Нино Јауз потврдио је данас да ће парастос и помен јасеновачким жртвама бити служен 1. маја у Спомен-подручју Доња Градина.

"Извршни одбор још увијек утврђује детаље везане за припреме парастоса и помена невино страдалим жртвама јасеновачког логора. Договорено је да ће 22. априла, на дан пробоја посљедње групе јасеновачких логораша, у Дому културе у Козарској Дубици, као и претходних година бути уприличена свечана академија", рекао је Јауз.

Он је прецизирао да ће обиљежавање 66. годишњице страдања жртава усташког геноцида у јасеновачком логору Доња Градина започети у недјељу, 1. маја, служењем Свете архијерејске литургије у Цркви Светих Апостола Петра и Павла у Козарској Дубици од 8.30 часова.

Окупљање посјетилаца комеморативног скупа у Спомен-подручју Доња Градина предвиђено је од 11.00 часова, а у 11.30 часова биће положено цвијеће и прислужене свијеће невино страдалим на гробном пољу "Тополе".

Парастос и помен са православном, јеврејском и ромском молитвом почеће у 12.00 часова на гробном пољу "Храстови", а у 12.30 часова предвиђено је обраћање званичника.

Јауз је подсјетио да је Међународна комисија потврдила да је у Доњој Градини и Јасеновцу страдало више од 800 000 невиних жртава искључиво због тога што су били Срби, Јевреји, Роми или антифашисти, те позвао грађане да присуствују помену невиним жртвама и тиме дају свој допринос да истина о Доњој Градини буде објелодањена цијелом свијету.
 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Помен у Доњој Градини 1. маја

Парастос и помен жртвама усташког геноцида у Доњој Градини у Другом свјетском рату биће одржан 1. маја – утврђено је данас на сједници Организационог одбора за обиљежавање овог догађаја.

среда, март 23, 2011 / 08:34

Парастос и помен жртвама усташког геноцида у Доњој Градини у Другом свјетском рату биће одржан 1. маја – утврђено је данас на сједници Организационог одбора за обиљежавање овог догађаја. Continue reading „Помен у Доњој Градини 1. маја“Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *