Помен Србима страдалим у Бијелом Потоку

Удружење породица, потомака и поштовалаца жртава усташког терора од 1941. до 1945. године за бригу о Спомен-комплексу „Бијели Поток“ сутра ће покренути пројекат „Зажубори истином“ и обиљежити 70 година од страдања Срба Бијелог Потока, те десет година од подизања спомен-обиљежја. Манифестација ће бити одржана сутра са почетком у 8.00 часова, у организацији Удружења "Бијели Поток", […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 11:52

Удружење породица, потомака и поштовалаца жртава усташког терора од 1941. до 1945. године за бригу о Спомен-комплексу „Бијели Поток“ сутра ће покренути пројекат „Зажубори истином“ и обиљежити 70 година од страдања Срба Бијелог Потока, те десет година од подизања спомен-обиљежја.

Манифестација ће бити одржана сутра са почетком у 8.00 часова, у организацији Удружења "Бијели Поток", уз званичну подршку Административне службе града Бањалуке, саопштено је Срни из овог удружења.

Пројекат "Зажубори истином", како је планирано, почеће мотивационим излетом 60-торо ученика основних школа из Бањалуке, Челинца, Котор Вароши и Кнежева.

Једнодневна активност, осим симболичног објелодањивања почетка пројекта, има за циљ окупљање на једном мјесту представника најзаслужнијих организација и појединаца у раду Удружења, као и окупљање учесника у генералном пројекту "Зажубори истином", представника Владе Републике Српске, града Бањалуке и општина Челинац, Котор Варош и Кнежево, представника удружења и организација које имају сличне програмске циљеве, те других гостију.

Пројекат ће свечано отворити градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић.

У Бијелом Потоку су на Васкрс 4. априла 1942. године усташе из Дебељака извршиле покољ српског становништва. На тај дан је убијено 54 Срба од једне до више од осамдесет година.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *