Положили су: Загребачки матуранти славили уз усташке пјесме

Загребачки матуранти, славећи посљедњи дан наставе у средњој школи и пролазећи центром града, пјевали су усташке пјесме одјевени у мајице са усташком иконографијом. Хрватски медији јавили су да је група матураната приликом проласка из центра града према језеру Бундек, гдје је организовано цјелодневно славље, 10 минута пјевала пјесму "Јасеновац и Градишка стара" која слави усташке […]

петак, мај 17, 2013 / 20:08

Загребачки матуранти, славећи посљедњи дан наставе у средњој школи и пролазећи центром града, пјевали су усташке пјесме одјевени у мајице са усташком иконографијом.

Хрватски медији јавили су да је група матураната приликом проласка из центра града према језеру Бундек, гдје је организовано цјелодневно славље, 10 минута пјевала пјесму "Јасеновац и Градишка стара" која слави усташке злочине над Србима.

Та група је у пролазу испод главне жељезничке станице подизала руке увис у нацистичко-усташки поздрав, тврдећи за себе да су они националисти у својој земљи.

На њихове провокације, ширење мржње и нарушавање јавног реда и мира нису реаговали ни пролазници, ни полиција.

Полиција није реаговала ни на то што су ученици Надбискупске класичне гимназије носили мајице са повећаним и подебљаним словом У и крстом у њему.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *