Пољски амбасадор посјетио Бању Луку

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је у разговору с новоименованим амбасадором Пољске у БиХ Јержијем Хмјелевским да је Српска опредијељена за европске интеграције, под условом да то не значи умањење њене аутономије. Предсједник Додик информисао је амбасадора Хмјелевског да је политичка ситуација у РС стабилна, истичући да су у Српској спроведени изборни резултати и […]

уторак, март 29, 2011 / 18:30

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је у разговору с новоименованим амбасадором Пољске у БиХ Јержијем Хмјелевским да је Српска опредијељена за европске интеграције, под условом да то не значи умањење њене аутономије.

Предсједник Додик информисао је амбасадора Хмјелевског да је политичка ситуација у РС стабилна, истичући да су у Српској спроведени изборни резултати и да све институције функционишу.
С пољским амбасадором, у одвојеном сусрету, разговарао је и премијер Републике Српске Александар Џомбић који је нагласио да је Српска отворена за сарадњу с Пољском у области енергетике, пољопривреде и образовања.
У наредном периоду биће организовани и сусрети привредника Републике Српске и Пољске.
Саговорници су на састанку констатовали да постоји добра привредна сарадња РС и БиХ са Пољском, што се огледа кроз трговинску размјену.
Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић договорио је са пољским амбасадором у БиХ наставак парламентарне сарадње двије републике која је започела боравком делегације Народне скупштине Српске у парламенту Пољске 2009. године.
Радојичић и Хмјелевски разговарали су о искуству Пољске у процесу интеграција и европској будућности Српске и БиХ, а посебно је истакнута чињеница да је Пољска успјешно искористила значајан дио претприступних европских фондова, те изражен интересовање да својим знањем и искуством помогне на европском путу БиХ.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *